TIPS: Nu finns årets bästa film att streama

TIPS: Nu finns årets bästa film att streama

Axel Diedrichs
20 juli 2024 kl. 09:35

Alex Garlands mästerliga krigsfilm tillgänglig för abonnenter

Missade du den fullständigt briljanta krigsfilmen "Civil War" när den gick på bio? Nu finns den att se på Apple TV+.

Den lika aktuella som skrämmande krigsthrillern Civil War skakade om en hel värld när den hade sin premiär i mitten av april. Filmen som skrivits och regisserats av Alex Garland (Ex Machina, Annihilation) och berättar om en närliggande dystopi, där ett polariserat USA är mitt uppe i ett inbördeskrig. 

I händelsernas centrum står en grupp orädda journalister som vill ta sig till Vita huset för att intervjua presidenten – innan det stormas av den rebelliska motståndsrörelsen. Vägen dit är lång och farlig, fylld med sargad mark där vem som helst kan visa sig vara fienden.

Civil War frontas av Kirsten Dunst som gör en briljant huvudroll i Lee, en kvinnlig krigsfotograf som härdats av alla de brutala dokumentationer hon gjort i sitt arbetsliv. 

Civil War är inte bara en genomtänkt och viktig film att se av nutidsrelevanta skäl – den är en hantverksmässig fröjd att beskåda, skriver jag i min recension av filmen där jag delar ut högs möjliga betyg.

TIPS: Nu finns årets bästa film att streama
Foto: A24.

Nu kan du streama Civil War – årets bästa film

Men det är inte bara Filmtopp som gett Civil War högsta betyg – många recensenter gett filmen sin mästerverksstatus. På samlingssajten Kritiker.se kan vi se att så många som fyra svenska publicister delat ut betyget 5/5 och att ytterligare tio tidningar gett den 4/5. Många hyllar den för sin relevans och för att belysa vikten av journalistik, som sakta men säkert förlorar sin status.

Har du inte möjlighet att ta dig till de sista kvarstående biovisningarna av Civil War innan den försvinner från salongerna? Då kan du se filmen hemma.

Sedan en tid tillbaka har man kunnat köpa och hyra Civil War på olika streamingtjänster. Nu finns den även i prenumerationsutbudet på Apple TV+ där man kan starta upp ett konto och testa det sju dagar gratis. Därefter kostar prenumerationen 99 kronor i månaden.

Här hittar du alla tjänster där man kan streama Civil War (2024) utöver Apple TV+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL