TIPS: 9 filmer som gör både lärare och elever redo för skolstarten 2024

TIPS: 9 filmer som gör både lärare och elever redo för skolstarten 2024

Sofie Landgren
15 augusti 2024 kl. 12:00

9 titlar som gör dig taggad för skolstart

Sommaren försvann i vanlig ordning i raketfart och nu vankas det höst och skolstart. Men rutiner, läxor och långa tråkiga lektioner behöver inte vara fokusområdet för hösten. Här är tips på filmer som leder till inspiration till romanser i korridoren, snygga höstoutfits och alla andra roliga komponenter som faktiskt hör skolan till!

Mean Girls ett och två
Foto: Paramount Pictures.

"Mean Girls" (2004)

Cady Heron är uppvuxen i Afrika och hennes föräldrar är zoologer, så hon tror att hon kan en del om överlevnad. Men då hon flyttar till USA och börjar high school inser hon att det finns en uppsättning regler för hur man beter sig bland skolkamraterna. Och behärskar man inte dessa regler är man byte för dem som befinner sig högst upp i näringskedjan.

"Mean Girls" (2024)

Nya studenten Cady Heron välkomnas till toppen av den sociala näringskedjan av The Plastics, skolans elitgrupp med populära tjejer. De styrs av den manipulerande "drottningen" Regina George och hennes "undersåtar" Gretchen och Karen. Men när Cady gör det stora misstaget att falla för Reginas ex-pojkvän Aaron Samuels, hamnar hon själv i skottlinjen. Cady bestämmer sig för att försöka besegra gruppens ledare med hjälp av sina utstötta vänner Janis och Damian, men för att lyckas måste hon lära sig att vara trogen mot sig själv samtidigt som hon navigerar i den farligaste djungeln av alla: gymnasiet.

Här kan du streama: Mean Girls (2004)
Här kan du streama: Mean Girls (2024)

Bad Teacher (2011)
Foto: Sony Pictures.

"Bad Teacher" (2011)

Den svärande och hänsynslösa Elizabeth är direkt olämplig för sitt jobb som lärare. Hon smygdricker under lektionerna, röker på och vill ingenting hellre än att gifta sig rik så hon kan sluta det jobb hon hatar. När hon blir dumpad av sin fästman börjar hon samla in pengar för att kunna förstora brösten och ställer in siktet på en ung och rik lärarvikarie. Hon får dock konkurrens av sin överenergiska kollega Amy samtidigt som hon måste hantera den sarkastiska gymnastiklärarens närmanden.

Här kan du streama: Bad Teacher (2011)

Easy A (2010)
Foto: Sony Pictures.

"Easy A" (2010)

I efterdyningarna av en liten vit lögn om att ha förlorat sin oskuld, upptäcker ordentliga high school eleven Olive Penderghast att hennes nya bad-girl image har en uppsida: hon blir äntligen uppmärksammad. Olive bestämmer sig för att exploatera sitt ”slampiga” rykte för att öka sin sociala status. Men livet börja snurra ur kontroll, och till slut är det endast en kille som ser igenom hennes tuffa yttre och in i hennes rätta själ och hjärta.

Här kan du streama: Easy A (2010)

Bring It On (2000)
Foto: Sony Pictures.

"Bring It On" (2000)

Hejarklacksledaren slutar på skolan och en ny tjej ska bli ledare. När hon ska få in en ny tjej i truppen får hon en obehaglig överraskning: Alla deras trick har den förra ledaren stulit från en annan hejarklack...

Här kan du streama: Bring It On (2000)

She's the Man (2006)
Foto: Scanbox Entertainment.

"She's the Man" (2006)

När Violas bror drar till London passar hon på att hänga på hans internatskola. Utklädd till sin bror blir Viola kär i en utav fotbollsspelarna i skollaget men inser snart att det är betydligt fler än hon (han) som har kärleksproblem? Duke vill ha Olivia som gillar Sebastian som egentligen är Viola. Violas brorsa träffar Monique så hon hatar Olivia som hänger med Duke för att göra Sebastian svartsjuk. Sebastian är ju egentligen Viola som är kär i Duke som tror att hon är en snubbe...

Här kan du streama: She's the Man (2006)

The Perks of Being a Wallflower (2012)
Foto: Nordisk Film.

"The Perks of Being a Wallflower" (2012)

15-årige Charlie är en outsider redan innan han börjar gymnasiet och livet i ettan gör definitivt inte saken lättare! Men när han träffar Sam och Patrick upptäcker Charlie att det ibland är bättre att falla helt utanför ramarna än att bara smälta in. För vem vill väl egentligen vara “helt normal”?

Här kan du streama: The Perks of Being a Wallflower (2012)

10 orsaker att hata dig (1999)
Foto: Walt Disney Studios.

"10 orsaker att hata dig" (1999)

Det enda villkoret Biancas pappa ställer för att låta henne gå på date är att även hennes argsinta storsyster, Kat, börjar gå ut med killar. En envis beundrare till Bianca fixar ihop Kat med en mysisk värsting (Heath Ledger). Filmen är inspirerad av Shakespeares "så tuktas en argbigga" bjuder denna high school-komedi på både humor och romantik.

Här kan du streama: 10 orsaker att hata dig (1999)

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL