Trots tittartapp – Pernilla Wahlgren klar för Allsång på Skansen 2025

Trots tittartapp – Pernilla Wahlgren klar för Allsång på Skansen 2025

  • SVT Play
Eric Diedrichs
14 augusti 2024 kl. 07:50

Lasse Kronér en potentiell konkurrent

Nu är det klart att Pernilla Wahlgren återvänder till "Allsång på Skansen". Något som hon beskriver sig vara "peppad" på att göra.

Efter två somrar med Allsång på Skansen står det nu klart att Pernilla Wahlgren kommer att fortsätta att leda det folkkära programmet. Detta skriver SVT i ett pressmeddelande.

– Jag känner mig otroligt glad för all fin respons från tittarna och publiken, så när jag fick frågan att leda allsången igen kändes det självklart och jag ser redan fram emot nästa sommar! Jag är så peppad på att fortsätta fylla allsången med sång, musik, glädje och skratt, och skapa något nytt tillsammans, säger Pernilla Wahlgren.

Pernilla Wahlgren sjunger i "Allsång på Skansen".
Foto: SVT

Stort tittartapp under årets säsong

Under fjolåret hade Allsång på Skansen ett snitt på 1,3 miljoner tittare per avsnitt. I år har siffrorna varit betydligt sämre, skriver Aftonbladet och hänvisar till MMS mätningar. Förra veckans avsnitt sågs av endast 715 000 tittare, vilket är den lägsta siffran på många decennier.

– Vi är så glada att Pernilla fortsätter som allsångsledare även nästa sommar. Hennes genuina glädje, stora musikalitet och humor passar Allsången perfekt. Vi ser mycket fram emot sommaren 2025 tillsammans med Pernilla på Skansen, säger Matilda Bagge, projektledare och exekutiv producent för Allsång på Skansen.

Lasse Kronér kan tänkas utmana Pernilla Wahlgren

En potentiell utmaning för nästkommande säsong är konkurrensen från Lasse Kronérs planerade sommarprogram "Lasse på slottet" med likartat upplägg, som sägs göra TV-debut 2025 efter årets succésommar på  Tjolöholms slott.

– Jag och Lasse har hela tiden sett det som ett långsiktigt projekt. Det blev ju en succé. Det har varit ett stort intresse från en del olika produktionsbolag, men vi har inte ens velat gå in i de diskussionerna under sommaren. Vi ska sätta oss med det nu efteråt. Men det hade varit jätteroligt för hela Kungsbacka om det blev ett TV-program, säger producent Martin Johansson i en intervju med Kungsbackaposten.

Filmtopp håller dig uppdaterad med de senaste nyheterna om "Allsång på Skansen".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL