Tråkigt besked inför Tunna blå linjen säsong 3 – här är ändringen vi hatar

Tråkigt besked inför Tunna blå linjen säsong 3 – här är ändringen vi hatar

  • SVT Play
Emil Oscar Rasmussen
15 juli 2024 kl. 10:48

Mindre av serien än vi hade hoppats på

En ny efterlängtad säsong av "Tunna blå linjen" närmar sig med stormsteg, men det finns en ändring inför säsong 3 som knappast kommer att uppskattas av seriens fans.

SVT: "Tunna blå linjen" är en av de mest uppskattade svenska serierna på 2020-talet. Den första succésäsongen släpptes 2021 och följdes upp av ytterligare en under hösten 2022, men sedan dess har väntan på nya avsnitt av polisserien varit lång.

Nu närmar vi oss den efterlängtade tredje säsongen med stormsteg. Tunna blå linjen säsong 3 har bekräftad premiär i september 2024 och kommer då att visas på SVT Play och SVT1. Hungern efter fler avsnitt är stor – och just av den anledningen kommer en ändring inför den nya säsongen att göra fansen besvikna.

Färre avsnitt i Tunna blå linjen säsong 3

Säsong 1 av "Tunna blå linjen" bestod av 10 avsnitt och när den följdes upp med säsong 2 fick tittarna nöja sig med 8 avsnitt. Med tanke på den långa väntan mellan säsong 2 och 3 är det sannolikt många som hade hoppats på en återgång till 10 avsnitt i den nya säsongen.

Så blir det inte. Istället kapas antalet avsnitt ännu en gång och den tredje säsongen kommer endast att bestå av 6 avsnitt. Vi håller tummarna för att det färre avsnitten hjälpt skaparen Cilla Jackert och det övriga teamet bakom serien att producera en säsong som håller samma höga nivå som tidigare, från start till mål.

"Tunna blå linjen" är ett kriminaldrama som följer en handfull Malmöpoliser när de försöker balansera ett krävande yrke med privatliv som ofta hamnar i skymundan för arbetet. I rollerna ser vi Amanda Jansson, Oscar Töringe, Per Lasson, Mustafa Al-Mashhadani m.fl.

Innan premiären på SVT kommer inledningen av den tredje säsongen att förhandsvisas på Malmöfestivalen och Lund Comedy Festival.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL