Tittarnas glädje – SVT släpper älskad brittisk detektivserie

Tittarnas glädje – SVT släpper älskad brittisk detektivserie

  • SVT Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad 18 augusti 2024 kl. 18:23 | Publicerad 16 augusti 2024 kl. 13:58

Snart får du se den nya säsongen av “Sherwood“ på SVT Play

SVT kommer med det glädjande beskedet att de under hösten släpper den andra säsongen av "Sherwood", en ny och älskad brittisk detektivserie.

Det kryllar med detektivserier på de olika streamingtjänsterna, och genren fortsätter att yngla av sig nya titlar. En av de senaste som hyllats mest är brittiska Sherwood i vilken händelserna bygger på en verklig historia. 

Den första säsongen av Sherwood ger oss en riktigt nervig mordgåta som utspelar sig i gruvbyn Nottinghamshire, där samhället splittrats på grund av dess mörka historia. Berättelsen bygger på mordet på fackföreningsmannen Keith Frogson år 2004 och börjar med mordet på en före detta facklig aktivist. När utredaren Ian St Clair, spelad av David Morrissey, tar sig an fallet tvingas han att riva upp gamla sår i staden. 

Snart har nya brittiska kriminalserien Sherwood premiär
Foto: BBC One.

SVT släpper den älskade brittiska detektivserien “Sherwood“

I höst är det dags för den andra säsongen av Sherwood att nå oss svenska tittare, och den kommer då till gratistjänsten SVT Play. När vi återser Ian St Clair och seriens andra huvudkaraktärer pågår diskussionen om att öppna en ny gruva, vilket förvärrar splittringen i Nottingham. Även här väcks de gamla historiska striderna som plågat samhället till liv till följd av ett hemskt mord. 

Den första säsongen av Sherwood var väldigt omtyckt av tittarna och fick hela 5/5 i betyg av The Guardian som är en av Storbritanniens tyngsta kvalitetsstämplar. Recensenten Lucy Mangan kallade den för "den smartaste, mest fulländade serie jag sett på flera år". Även tittarna är mer än nöjda som ger den 7,4/10 i betyg på IMDb.

Förväntningarna på den andra säsongen är väldigt höga, men än så länge har vi inget spikat datum för när SVT kommer att plocka in den. I deras utskick med premiärer för hösten gav de inte ut något premiärdatum. Däremot vet vi att Sherwood säsong 2 har sin premiär i England den 25 augusti. Det är inte osannolikt att den får rulla färdigt utomlands innan den kommer till SVT. 

Vill du göra dig redo inför den nya säsongen kan du se Sherwood säsong 1 på både TV4 Play och BritBox.

Vi håller dig uppdaterad så fort vi har ett premiärdatum för "Sherwood" säsong 2 på SVT Play. Se till att följa Filmtopp på Facebook för att hålla ett extra span på de senaste nyheterna.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL