Thrillerserien på SVT Play som tittarna kallar för ”fängslande”

Thrillerserien på SVT Play som tittarna kallar för ”fängslande”

  • SVT Play
Emil Oscar Rasmussen
22 juli 2024 kl. 17:08

Beskrivs som ”fängslande”, "underhållande" och "så bra” – alla avsnitt ute

De senaste veckorna har en brittisk thriller varit en av de mest populära serierna på SVT Play. Det intensiva flygplansdramat har uppskattats av en stor mängd tittare, som bland annat kallar handlingen för "fängslande".

SVT har en förmåga att köpa in sevärda serier från Storbritannien och den senaste tiden har inte varit något undantag. Under sommaren har en brittisk thriller lockat en stor mängd tittare till SVT Play och förra veckan släpptes det sjätte och sista avsnittet av serien.

Baserat på seriens popularitet och kommentarer på sociala medier kan den vara värd att överväga för alla spänningssökande tv-tittare som funderar på vad de ska titta på härnäst.

LÄS OCKSÅ: Nya kriminalserier på SVT sommaren 2024

Thrillerserien på SVT Play som tittarna kallar för ”fängslande”
Foto: Jonathan Ford/Bad Wolf.

Brittiska actionthrillern "Konspirationen" hyllas av tittarna – se den på SVT Play

Det är den actionspäckade, brittiska thrillerserien Konspirationen (org.titel "Red Eye") som många serietittare visat uppskattning för. Serien hade ursprungligen premiär i Storbritannien under våren 2024 och hittade till den svenska marknaden med hjälp av SVT nu under sommaren.

Konspirationen följer poliskommissarien Hana Li från London som får i uppdrag att eskortera doktor Matthew Nolan tillbaka till Beijing, där Nolan står anklagad för att ha begått ett brott. Ombord på planet börjar mystiska saker att inträffa och Lin finner sig själv i centrum av en konspiration och ett växande antal mordfall.

I rollerna ser vi bland andra Jing Lusi (Crazy Rich Asians, Argylle), Richard Armitage (Sanningen, Hobbit) och Lesley Sharp (Allt eller inget). Peter A. Dowling (Black and Blue, Flightplan) har skapat serien för ITV.

Serien har inte blivit någon storsnackis, men den uppskattas av en hel del bland de som faktiskt diskuterar serien på sociala medier. En användare på X (f.d. Twitter) skriver att serien är "så bra" och att hon såg alla avsnitt på en kväll. Hon menar också att den är ett bevis på hur bra britter är på att göra drama- och thrillerserier.

En annan användare skriver att det var "längesedan något har fängslat mig lika mycket som Konspirationen".

Även de som inte är 100 procent sålda på serier verkar kunna se ett värde i den. Både på X och Reddit kritiseras handlingen för att stundtals vara "fånig" och ta ut svängarna lite väl mycket, men i de flesta fall nämns serien trots allt som underhållande. Skådespelet och den generella produktionsnivån hyllas också.

Vissa jämför Konspirationen med Idris Elbas HijackApple TV+ (också det en flygplansthriller), medan andra ser mer likheter i ton med en annan Richard Armitage-serie, populära SanningenNetflix.

Hela den första säsongen av "Konspirationen" finns nu på SVT Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL