SVT svarar Filmtopp: därför lägger de ned “Tunna blå linjen“

SVT svarar Filmtopp: därför lägger de ned “Tunna blå linjen“

  • SVT Play
Axel Diedrichs
16 augusti 2024 kl. 10:58

Anledningen bakom det tunga beskedet

Den populära polisserien "Tunna blå linjen" slutar med sin tredje säsong som släpps i höst. Filmtopp har bett SVT förklara varför produktionen läggs ned.

Den 27 september är det premiär för tredje och sista säsongen av Tunna blå linjen SVT. Dramaserien har med blott två säsonger vuxit till att bli ett av kanalens största flaggskepp. Upplägget med att vi följer Malmös poliskår när de försöker göra staden säker, kan tyckas vara ett sådant som skulle kunna fortsätta hur länge som helst. Men likväl väljer man att avsluta serien med säsong tre.

SVT svarar Filmtopp: därför lägger de ned “Tunna blå linjen“
Foto: SVT.

SVT:s besked: därför lägger de ned “Tunna blå linjen“

Förväntningarna är höga på den nya säsongen som kommer att rikta sitt fokus på den brottsliga narkotikahandeln. Parallellt med utmaningarna på jobbet fortsätter huvudkaraktärerna att slita med det privata. Särskilt tufft blir det för paret Sara och Magnus som nu har bildat familj och får det desto svårare att hålla ihop sina liv med ett litet barn i bilden. 

I går, torsdagen den 15 augusti, bekräftade SVT att Tunna blå linjen inte kommer att fortsätta efter sin tredje säsong. Lika chockade som många av tittarna, ville vi genast ha en förklaring och hörde därför av oss till deras pressavdelning. Därigenom nådde vi Kristian Hoberstorfer, som är exekutiv producent SVT Drama. Så här skriver han i ett utlåtande till Filmtopp. 

– Varje berättelse har sin början, sitt mitt och sitt slut, och nu har vi nått den sistnämnda för Tunna blå linjen vilket vår publik kommer se i det sista avsnittet. Vi är tacksamma för de otroliga insatser Cilla Jackert [seriens huvudförfattare] och alla de inblandade gjort för att skapa något både unikt och speciellt. Och ett stort varmt tack till alla våra tittare!

För att sammanfatta anser produktionen alltså att man nu berättat färdigt sin historia, och att det känns rätt att här sätta punkt för berättelsen. Det är vanligt för serier att utgå från en tresäsongsplan, men med en så här populär titel hade många nog förväntat sig att den skulle hålla i längre.

SVT svarar Filmtopp: därför lägger de ned “Tunna blå linjen“
Foto: SVT.

Då kan du se om de tidigare säsongerna

Inför premiären förstår vi att nyheten om finalen känns som ett blytungt besked för dig som älskar Tunna blå linjen, men förhoppningsvis känns seriens avslut mer förståeligt när du väl får se det i höst. 

Vill du se om de två säsongerna innan nypremiären den 27 september? Då kommer du att kunna se dem från och med den 13 september när de läggs ut på nytt på SVT Play.

Här på Filmtopp Filmtopp håller vi dig uppdaterad om de senaste nyheterna inom film- serie och TV-världen. Häng med i diskussionerna på vår Facebooksida, som du kan följa här.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL