SVT släpper brittisk thrillerserie – utspelar sig på ostoppbart tåg

SVT släpper brittisk thrillerserie – utspelar sig på ostoppbart tåg

  • SVT Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad 19 september 2024 kl. 15:26 | Publicerad 17 september 2024 kl. 14:11

Snart premiär för "Nightsleeper – kapningen"

Den 25 september är det dags för en spännande premiär. Då släpper SVT nerviga thrillerserien "Nightsleeper – kapningen" som utspelar sig på ett tåg.

I dag presenterar SVT en inköpt titel som nästa vecka kommer att släppas på deras streamingtjänst. Det rör sig om den nya brittiska kriminalserien Nightsleeper – kapningen från 2024 av prisbelönte skaparen Nick Leather. Handlingen äger rum på ett ostoppbart nattåg mellan huvudstäderna Glasgow och London, där jakten på kaparen snabbt förvandlas till en intensiv kamp mot klockan.

LÄS OCKSÅ: Gangsterserien kallas den ”bästa sedan Sopranos” – nu kommer fortsättningen

SVT släpper brittisk thrillerserie – utspelar sig på ostoppbart tåg
Foto: BBC.

Tittarna lär älska Nightsleeper – brittisk thrillerserie som släpps på SVT

Alla älskar vi att fastna framför en spännande brittisk serie, särskilt om de är gjorda av BBC som stått för otaliga tittarfavoriter genom åren. I deras nya thrillerserie Nightsleeper – Kapningen ser vi Joe Cole, känd från storserier som Gangs of London, Peaky Blinders, Black Mirror i rollen som polis.

Vid sin sida har han säkerhetsspecialisten Abby Aysgarth, spelad av Alexandra Roach, som hjälper honom att rädda både sig själv och de andra passagerarna ombord på tåget. Men med all kommunikation avskuren och nödstoppet inte längre i funktion, ser det mörkt ut. En anonym figur är i full kontroll över tåget och har därför makten i sina händer. Tillsammans måste våra protagonister reda ut motivet och identifiera den mystiska ”föraren” innan det är för sent.

LÄSTIPS: I veckan kan du streama fortsättningen på Netflix bästa rysare

Nightsleeper – kapningen är till stora delar regisserad av Jamie Magnus Stone som bland annat jobbat på Doctor Who. Säsongen består av sammanlagt sex avsnitt. 

Serien har inte legat ute tillräckligt länge för att vi ska kunna säga vilka våra förväntningar bör vara. På IMDb har den inte ens nått 1000 röster och på Rotten Tomatoes finns det ännu ingen poäng av dela med sig av. Hur serien kommer att tas emot i Sverige blir spännande att se, och det får vi veta när den släpps nästa vecka. Förhoppningsvis faller den tittarna i smaken.

Premiären för den sprillans nya thrillerserien "Nightsleeper – kapningen" landar på SVT Play onsdag den 25 september, klockan 02.00. 

LÄS OCKSÅ: Netflix ”perfekta” serie populärast i Sverige – nu kan den få uppföljare

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL