SVT Play har precis släppt en av 2020-talets bästa svenska serier på nytt

SVT Play har precis släppt en av 2020-talets bästa svenska serier på nytt

  • SVT Play
Emil Oscar Rasmussen
26 juli 2024 kl. 10:00

Det fantastiska kriminaldramat är tillbaka

En av de mest hyllade svenska serierna från 2020-talet finns nu att streama på SVT Play igen. Titeln på serien blev en av de mest googlade fraserna i början av 2023.

En av relativt få nackdelar med SVT Play är att inte ens SVT:s egna serier alltid är särskilt långvariga på streamingtjänsten. Efter en tid på plattformen tenderar serierna att flytta till konkurrerande streamingtjänster eller i vissa fall försvinna helt.

Lyckligtvis brukar de förr eller senare hitta tillbaka till SVT Play, men det gäller att vara uppmärksam så man inte missar att en sevärd serie släppts på nytt av SVT.

Nu kan vi tipsa om att en av de senaste årens bästa och mest hyllade svenska serier återigen finns tillgänglig att streama på SVT Play.

SVT Play har precis släppt en av 2020-talets bästa svenska serier på nytt
Foto: Apple Tree/SVT.

Nu finns det tokhyllade svenska kriminaldramat på SVT Play igen – en av 2020-talets bästa serier

Det var i början av 2023 som Kerstin Ekmans älskade roman Händelser vid vatten blev till dramaserie på SVT och serien visades precis lika mycket kärlek som boken.

På kritiker.se, där svenska recensenters betyg sammanställs, har Händelser vid vatten ett imponerande snittbetyg på 4,2 av 5. Serien kan också stoltsera med att ha vunnit Kristallen för bästa dramaserie 2023 samt 7,0 i betyg på IMDb. Intresset kring Händelser vid vatten var så stort att seriens titeln var en av de mest googlade termerna i Sverige under 2023 och bland tv-serier var det endast en serie, extremsuccén The Last of Us, som det söktes på mer än Händelser vid vatten.

LÄS OCKSÅ: 6 serier för dig som gillar Händelser vid vatten

Handlingen i "Händelser vid vatten" gör avstamp på midsommarafton 1973 när Annie och hennes dotter Mia hittar två mördade turister vid älven nära byn Svartvattnet. Det är ett dubbelmord som förblir olöst och kastar mörka skuggor över dem. När en man återvänder till det lilla samhället 20 år senare får händelserna ett nytt liv.

I serien ser vi bland andra tre gånger August i form av Pernilla August, Alba August och Asta Kamma August, samt stjärnor som Rolf Lassgård.

Samtliga sex avsnitt av "Händelser vid vatten" finns nu att streama på SVT Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL