Stjärntät svensk thriller från 2024 som många missat – nu på SVT Play

Stjärntät svensk thriller från 2024 som många missat – nu på SVT Play

  • SVT Play
Sofie Landgren
Uppdaterad 04 oktober 2024 kl. 06:14 | Publicerad 01 oktober 2024 kl. 20:00

En psykologisk thriller med inslag av skräck

Just nu kan man streama en sprillans ny, nervkittlande svensk thriller med Jens Hultén, Magnus Krepper och Ardalan Esmaili i huvudrollerna på SVT Play. Filmen kommer att förvinna från streamingtjänsten den 27 oktober, så det gäller att passa på!

Rysligt sevärt och stjärnspäckat filmtips på SVT Play

Vi på Filmtopp har en förkärlek till välproducerade svenska kriminalthrillers och det har SVT Play med, åtminstone om man ser till deras kloka val av att köpa in Sarah Gyllenstiernas nervkittlande film Jakt från 2024, baserad på Mats Wägeus bok med samma namn.

Manusförfattaren och regissören Sarah Gyllenstierna spelade in filmen i trakterna av Koberg i Västra Götaland tillsammans med huvudrollerna Ardalan Esmaili (bland annat känd från thrillerserien Gråzon), Jens Hultén (känd från bland annat Johan Falk) och Magnus Krepper (känd från bland annat kriminaldramat Händelser vid vatten). Och resultatet blev en kuslig historia som passande nog går att streama just nu under rådande jaktsäsong.

LÄS ÄVEN: Det stora Johan Falk-quizet – hur många rätt får du?

Jakt (2024): Stjärntät svensk thriller från 2024 som många missat – nu på SVT Play
Foto: Ola Kjelbye / TriArt Film.

Det här handlar kriminalthrillern "Jakt" (2024) om

"Jakt" är en psykologisk thriller om Alex, Greger och Henrik som åker till en enslig stuga för att jaga och få en paus från vardagen. Men den uppsluppna stämningen förbyts snart i rivalitet och misstänksamhet samtidigt som alla djur försvinner och det blir kusligt tyst i skogen. Det som börjar som en weekend med grabbarna utvecklas snart till en hänsynslös lek på liv och död.

Jakt hade svensk biopremiär tidigare i våras och har dessutom visats på Tribeca Film Festival i USA under sommaren. Det finns varken en stor mängd recensioner på filmen eller publikreaktioner på filmen, vilket är ett tydligt tecken på att filmen glidit under radarn – trots att de som har sett den verkar vara mestadels positivt inställda.

På svenska Kritiker.se har Jakt ett fullt dugligt snittbetyg på 3,6 av 5 och hos den amerikanska motsvarigheten, Rotten Tomatoes, har samtliga sex registrerade omdömen från kritiker varit positiva, vilket ger den det fina betyget 100% på sajten.

Missa inte "Jakt" som finns att streama på SVT Play fram till den 27 oktober 2024.

LÄS ÄVEN: Ola Rapace gör film med Per Morberg

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL