Sista chansen: SVT dumpar Nessvolds och Nordströms populära serier

Sista chansen: SVT dumpar Nessvolds och Nordströms populära serier

  • SVT Play
Emil Oscar Rasmussen
22 oktober 2024 kl. 12:00

Passa på innan tittarfavoriten med Hampus och Johanna lämnar SVT Play

De populära sketchserierna "Trevlig helg" och "Terese i kassan" med Hampus Nessvold och Johanna Nordström har länge varit favoriter på SVT Play, men nu försvinner de från gratistjänsten.

Trevlig helg och Terese i kassan försvinner från SVT Play

"Trevlig helg" är Hampus Nessvolds och Johanna Nordströms omåttligt populära humorserie, skapad av Nessvold tillsammans med Björn Edgren, som producerades i två säsonger mellan 2021–2022. Serien är uppbyggd med sketcher som bjuder lustiga situationer på löpande band, med den ena mer skruvade karaktären än den andra. 

Bland de mer minnesvärda karaktärerna som vi får lära känna i serien finns exempelvis Terese i kassan, som förra året fick en egen spinoff på SVT. Där får Nessvold visserligen klara sig utan Nordström vid sin sida, men även Terese i kassan har blivit en favorit. Men nu försvinner inte bara Trevlig helg från SVT Play, utan även den första säsongen av Terese i kassan. Den sistnämnda seriens andra säsong finns dock kvar att streama, men endast till och med den 7 januari 2025.

Båda säsongerna av "Trevlig helg" samt första säsongen av "Terese i kassan" lämnar SVT Play den 23 oktober kl. 23.59.

Sista chansen: SVT dumpar Nessvolds och Nordströms populära serier
"Terese i kassan". Foto: SVT.

Därför lämnar serierna SVT

Att serier lämnar SVT Play, även sådana som ursprungligen är producerade för SVT, hör dock inte till ovanligheterna. Anledningen till detta är att visningsrättigheterna helt enkelt löper ut och det handlar alltså sällan om att SVT inte längre tror på ett program.

På streamingmarknaden sticker det ut att SVT i regel släpper eller tappar rättigheterna till att visa sina egna program, men som de själva beskriver det är rättigheter "en djungel" och med tanke på att det alltid finns fler producenter bakom de flesta produktioner kan det finnas många anledningar till att det ser ut som det gör.

Med det sagt brukar SVT-serier också hitta tillbaka till SVT Play förr eller senare. Ibland återvänder de i samband med nya säsonger eller att annat relevant innehåll släpps och andra gånger finns det inte nödvändigtvis någon motivering till det.

Oavsett finns det alltså anledning att hoppas på att Trevlig helg och Terese i kassan återvänder till streamingtjänsten förr eller senare.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt gällande SVT Play.

LÄS OCKSÅ: Producenten om beslutet att skrota Tunna blå linjen: ”Måste prioritera om”

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL