Sista chansen: Sveriges mest älskade romantiska komedi försvinner från SVT

Sista chansen: Sveriges mest älskade romantiska komedi försvinner från SVT

  • SVT Play
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad kl. 12:22 | Publicerad 16 september 2024 kl. 12:20

Passa på att se den svenska kultrullen

En av Sveriges mest älskade filmer från 90-talet finns just nu att streama på SVT Play, men den romantiska komedin med Björn Kjellman lämnar streamingtjänsten i slutet av veckan.

Känner du dig nostalgisk? Då kan dagens sista chansen-tips vara något för dig. I några dagar till har du chansen att streama en av 90-talets mest älskade svenska filmer – inte minst i kategorin för romantiska komedier – på SVT Play.

Favoriten Adam & Eva (1997) med Björn Kjellman och Josefin Nilsson i titelkaraktärerna har funnits att streama på SVT Play sedan augusti, men nu gör filmen sin sista vecka på streamingtjänsten, så passa på att se den gratis medan möjligheten finns.

I denna svenska kultrulle får vi följa Adam och Eva som faller hejdlöst för varandra under dramatiska omständigheter, men som några år senare fallit offer för vardagslunkens alla fällor. Det är inte minst Adam som känner sig instängd i förhållandet och när han får upp ögonen för en yngre kvinna riskerar relationen att gå helt om intet.

Adam & Eva är regisserad och skriven av Måns Herngren och Hannes Holm. Utöver Kjellman och Nilsson ser vi Tintin Anderzon och Reine Brynolfsson m.fl. i rollerna.

Sista chansen: Sveriges mest älskade romantiska komedi försvinner från SVT
Foto: SF Studios.

Favoriten "Adam & Eva" lämnar SVT Play

"Adam & Eva" blev snabbt en svensk favorit i samband med sin premiär 1997. Över 600 000 gick och såg filmen på bio i Sverige och den rullar fortfarande kontinuerligt på linjär-tv.

På sajten Rotten Tomatoes finns det en stor mängd utlåtanden från publiken om filmen, och det är övervägande positiva. Den svenska romantiska komedin kallas bland annat för en "klassiker" och "en av de bästa svenska filmerna".

Urval av användarkommentarer från Rotten Tomatoes:

– En riktig svensk klassiker!

– Måste ju faktiskt vara bland de bästa svenska filmerna som någonsin gjorts. Klockren från början till slut.

– Topp tre svenska filmer.

– Kan vara en av de bästa svenska filmerna. Många härliga repliker.

– Hysterisk, hjärtevärmande och suveränt skådespelad svensk komedi.

Vill du se "Adam & Eva" på SVT Play innan det är för sent har du chansen fram till och med söndagen den 22 september.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL