Producenten om beslutet att skrota Tunna blå linjen: ”Måste prioritera om”

Producenten om beslutet att skrota Tunna blå linjen: ”Måste prioritera om”

  • SVT Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 16:33 | Publicerad 20 oktober 2024 kl. 16:00

Förtydligar beslutet för Filmtopp

"Tunna blå linjen" går i mål med sin tredje säsong. Nu får Filmtopp förtydligat besked från SVT om varför de lägger ned serien.

När nyheten om att Tunna blå linjen går i graven med säsong 3 briserade var jag snabb på att kontakta för att få klarhet i beslutet. Svaret som kom var ett rätt svävande då om att "varje serie har sin början, sin mitt och sitt slut" och att Tunna blå linjen nu nått det sistnämnda. Efter en ny mejlkonversation med seriens exekutiva producent Kristian Hoberstorfer har vi fått ett förtydligande kring beslutet att lägga ned produktionen.

Producenten om beslutet att skrota Tunna blå linjen: ”Måste prioritera om”
Foto: SVT.

”Måste prioritera om”

Om två veckor går den tredje och sista säsongen av Tunna blå linjen i mål. Så varför fortsätter inte detta starka koncept med fler avsnitt framöver? Är tittarsiffrorna för låga för att motivera en fjärde säsong av Tunna blå linjen? Anser SVT att serien tappat kvalitet? 

Så här skriver Kristian Hoberstorfer, som är exekutiv producent för serien på SVT, i ett svar till Filmtopp: 

– Som vi tidigare nämnt har varje serie en början, en mitt och ett slut, och nu har vi nått slutet för denna. Beslutet att avsluta serien grundar sig inte i någon specifik policy, men som bolag måste vi ibland prioritera om för att kunna satsa på nya projekt. Nu är tiden inne för det. Vi strävar alltid efter att skapa serier och underhållning för vår breda publik, och ibland innebär det att vi måste ta farväl även av populära produktioner som Tunna blå linjen.

Där har du det, SVT vill helt enkelt främja nya projekt och för att göra detta krävs det att man avslutar vissa pågående.

Filmtopp håller dig uppdaterad med nyheter kring svenska och internationella film-och serieproduktioner.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL