Populära ”Arvinge okänd” kommer tillbaka – Mark Levengood ny programledare

Populära ”Arvinge okänd” kommer tillbaka – Mark Levengood ny programledare

  • SVT Play
Emil Oscar Rasmussen
16 juli 2024 kl. 12:00

Kattis Ahlström får sällskap av Mark Levengood – då är det premiär för nya säsongen

Tittarfavoriten "Arvinge okänd" återvänder äntligen till SVT med en ny säsong under sensommaren. En stor förändring denna gången är att Mark Levengood gör Kattis Ahlström sällskap som programledare.

"Arvinge okänd" är det populära programmet som tar oss över hela världen i jakten på okända arvingar och livsöden, så att ättlingar kan få svar på frågorna de kanske inte ens visste om att de hade och miljoner kronor kan hitta till sina rättmätiga ägare.

Det har tidigare visats fyra säsonger av Arvinge okänd, men succén lades på is 2021. Nu har det äntligen plockats in i värmen igen för en femte säsong, och det blir en säsong med vissa förändringar.

LÄS OCKSÅ: Veckans hetaste premiärer – 5 tips

Mark Levengood ny programledare i "Arvinge okänd"

Kattis Ahlström har varit programledare i samtliga av de tidigare säsongerna och hon kommer att vara så även i den femte – men hon får förstärkning. Ny programledare i den nya säsongen är Mark Levengood.

– För mig som nybörjare har varje fall varit ett äventyr. Jag har lärt mig handskas med barska arkivtanter i Bulgarien, jagat operasångare i USA och gått vilse bland gravar i Ungern. Men jag tror Kattis ger mig godkänt, säger Mark Levengood i ett pressutskick.

Populära ”Arvinge okänd” kommer tillbaka – Mark Levengood ny programledare
Mark Levengood i "Sista ordet". Foto: Viaplay.

Kattis Ahlström har uppskattat att ha en ny partner i programmet:

– Mark har varit jätteduktig. Nästa gång kanske han rentav får följa med mig på arvingejakt till Brasilien, men den här gången fick jag klara karnevalsyran själv. Den här säsongen har vi haft ovanligt många miljoner att hitta arvingar till, men i slutänden är det alltid de människoöden vi nystar upp som stannar kvar, säger hon.

Som Kattis antyder leder spåren i den nya säsongen bland annat till Brasilien i ett fall gällande en brasiliansk miljonär, men det är även en estnisk ryssrädd "prepper" och en bulgarisk välgörare som får Kattis och Mark att gräva i arkiven. Ett av spåren leder dem dessutom till Bordeaux, Frankrike.

Premiär i augusti för "Arvinge okänd" säsong 5

Säsong 5 av "Arvinge okänd" har premiär i augusti, närmare bestämt den 29 augusti. Då släpps säsongens första avsnitt på SVT Play och visas på SVT1 med sändningsstart klockan 20.00. Den nya säsongen består av totalt sex avsnitt.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt på SVT.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL