På spåret tillbaka i november – Kristian Luuk om framtiden: ”Då slutar vi”

På spåret tillbaka i november – Kristian Luuk om framtiden: ”Då slutar vi”

  • SVT Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 09:27 | Publicerad 03 oktober 2024 kl. 09:27

Programledarna gör snart sin 16:e säsong

Om en månad är det dags för en ny säsong av SVT:s "På spåret". Hur länge till kan vi förvänta oss att Kristian Luuk och Fredrik Lindström leder programmet?

SVT har meddelat tittarna att deras älskade program På spåret kommer tillbaka med en ny säsong den 1 november. Långköraren som bjuder in hela svenska folket till frågesport får då sin sextonde säsong med Kristian Luuk och Fredrik Lindström som programledare. Hur länge radarparet ser sig fortsätta återstår det att se, men som vi förstår det känner de sig mer motiverade i dag än på länge att göra programmet. 

LÄS OCKSÅ: Kristian Luuk avslöjar hemligheten i På spåret – så faktakollar de frågorna

På spåret tillbaka i november – Kristian Luuk om framtiden: ”Då slutar vi”
Foto: SVT.

Kristian Luuk om framtiden i På spåret: ”Då slutar vi”

Kristian Luuk och Fredrik Lindström tog över På spåret efter Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg inför säsongen 2009. Luuk har flera gånger flaggat för att de snart kliver åt sidan och överlåter programledaruppdraget till någon annan. Men på sistone har de börjat tänka om.

I en intervju från tidigare i år med Aftonbladet berättar Luuk vad som fått han och Lindström att vilja fortsätta leda På spåret. Han menar att programmet har börjat leta sig ner i åldersgrupper och gått från att bara följas av pensionärer till att locka en yngre publik. 

– I deras värld har På spåret bara funnits i några år och då kan vi ju inte sluta, sade Luuk då. 

Luuk ser dock bara att de kan fortsätta göra programmet tillsammans. 

– Vi har sagt att vi gör det här i armkrok. Den dagen den ene inte vill längre, då slutar vi.

Tittarna som gillar att se Luuk och Lindström i På spåret kan nog känna sig trygga med att de fortsätter ett bra tag till. Programmet fortsätter trots allt att vara ett av de mest populära i Sverige.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL