Nytt brittiskt kriminaldrama tar tittarna med storm – populärast på SVT Play

Nytt brittiskt kriminaldrama tar tittarna med storm – populärast på SVT Play

  • SVT Play
Axel Diedrichs
11 augusti 2024 kl. 20:33

Filmtopp tipsar dig att se "Konspirationen"

Det nya brittiska kriminaldramat "Konspirationen" är en av de mest populära serierna på SVT Play i dag. Ett hett tips för dig som älskar mystik.

Det är svårt att hålla koll på mängden kriminaldraman som kommer ut, särskilt i sommartider där genren går som allra varmast. En av de streamingtjänster i Sverige som satsat hårdast på spännande mysterier är SVT Play, där man släppt nya spännande titlar på löpande band. Ett av de senaste är Konspirationen med den stora stjärnan Richard Armitage och hans motspelare Jing Lusi, även känd från Gangs of London

Nytt brittiskt kriminaldrama tar tittarna med storm – populärast på SVT Play
Richard Armitage och Jing Lusi från "Konspirationen". Foto: ITV.

Nytt brittiskt kriminaldrama populärast på SVT Play

I den nya serien Konspirationen, som på engelska heter Red Eye, följer vi den Londonbaserade kommissarien Hana Li. En dag får hon ett annorlunda uppdrag – att ta med dr Matthew Nolan på ett flyg till Kinas huvudstad Peking där han är anklagad för att begått ett allvarligt brott. Men under deras resa är ingenting riktigt vad det verkar, och när döda kroppar börjar dyka upp på planet dras Hana in i en stor mystisk konspiration. 

Denna gedigna satsning har flera etablerade namn, men förmodligen är Richard Armitage produktionens största namn. Han är inte främmande för kriminalgenren där han har gjort flera populära titlar, med The Stranger på Netflix från 2020 som den senaste tittarfavoriten.

Utöver Armitage och Lusi ser vi även den hyllade britten Lesley Sharp som nominerats till hela två BAFTA-priser, en för bästa biroll i klassikern The Full Monty (1997) och en för bästa huvudroll i Bob & Rose (2001). I Konspirationen spelar Sharp en bärande roll som den nyligen befordrade chefen för MI5, Madeline Delaney, som måste hantera den svåra situationen som uppstår på flyg nummer 357. 

– Hon är en kvinna som återvänder till arbetet efter en stor händelse i sitt privatliv, säger Sharp till Entertainment Daily om sin karaktär.

Konspirationen har fått ett hyfsat blandat mottagande, men för det mesta har responsen varit positiv. Dels kan vi se att den har måttligt starka 7,0/10 i betyg på IMDb, men också hyllar anförtrodda The Guardian den för att vara bingevänlig

I Sverige går Konspirationen riktigt starkt eftersom den är bland de mest populära serierna på SVT Play där den finns att streama

Nytt brittiskt kriminaldrama fängslar tittarna – populärast på SVT Play
Lesley Sharp som Madeline Delaney. Foto: ITV.

Kommer Konspirationen säsong 2?

Har du sett alla sex avsnitt av Konspiration och hoppas på att få se en fortsättning? Än så länge har en andra säsong inte bekräftats av ITV, men det finns skäl att hoppas på mer. I en intervju med Digital Spy berättar Richard Armitage att han och de andra i produktionen skulle älska att få göra en till säsong. 

– Vi skulle alla gärna vilja göra mer eftersom jag tror att ni bara har börjat skrapa på ytan av Madeline Delaney, säger han och berättar att han "undrar vad Nolan egentligen höll på med i Peking". 

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som sker runt "Konspirationen" säsong 2. Se till att följa oss på Facebook där vi diskuterar de senaste stora händelserna inom film- serie och TV-världen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL