Nya kriminalthrillern på SVT Play kallas för ”briljant” och ”fantastisk”

Nya kriminalthrillern på SVT Play kallas för ”briljant” och ”fantastisk”

  • SVT Play
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 26 juli 2024 kl. 09:29 | Publicerad 24 juli 2024 kl. 17:45

Martin Freemans polisserie kan nu ses på SVT Play

SVT vet vad tittarna tycker om och nu har de släppt en brittisk kriminalserie med Martin Freeman som älskas av fansen. Den intensiva thrillern kan bli en riktig favorit på SVT Play.

Krimfesten på de svenska streamingtjänsterna tar aldrig slut – och varför skulle den? SVT Play, TV4 Play och andra aktörer känner sin publik och vet att vi inte kan få nog av mordmysterier som måste listas ut och andra omöjliga brottsfall som måste lösas.

Under sommaren har SVT Play stillat vårt behov av kriminalserier med en rad uppskattade titlar, både gammalt och nytt, och nu har ännu en sevärd polisserie hittat till streamingtjänsten. I serien ser vi stjärnan Martin Freeman (Sherlock, Hobbit, Black Panther) som polis i Liverpool.

Nya kriminalthrillern på SVT Play kallas för ”briljant” och ”fantastisk”
Martin Freeman i "The Responder". Foto: Rekha Garton/Dancing Ledge Productions.

Martin Freemans kriminalserie på SVT älskas av fansen

Det är en brittisk serie från 2022, vars andra säsong nyligen hade premiär som precis blivit tillgänglig på SVT Play och har potential att bli en riktig tittarfavorit. Serien heter The Responder och följer polisen Chris Carson (Martin Freeman) i hans yrke. Carson jobbar nattskiftet i sin hemstad Liverpool och hans ständiga kontakt med stadens undre värld gör att hans psykiska hälsa tar allt mer stryk. Än värre blir det när Carson misstänks för korruption.

The Responder är skapad av Tony Schumacher och det är hans första egenskapade projekt. Vid sidan om Freeman medverkar även skådespelare som Adelayo Adedayo (Supacell), Ian Hurt (Harry Potter och De vises sten) och MyAnna Buring (The Witcher) m.fl.

"The Responder" är en serie som fått en hel del ros av såväl kritiker som tittare. I dagsläget har den relativt imponerande 7,4 i betyg på IMDb och på sociala medier hyllas den av fans. Reddit är en plattform där serien diskuterats flitigt sedan debuten och hyllningarna är många:

– Jag gillade verkligen det här. Jag tittar på så mycket TV att det inte är mycket som sticker ut i minnet, men det här var briljant, skriver en användare.

– Fantastisk serie, slår en annan fast.

– Fullständigt OTROLIG serie! Kanske Martin Freemans bästa skådespelarprestation, menar en tredje.

– Fantastisk, häpnadsväckande, briljant, rörande, skriver ytterligare en (som dock tillägger att den första säsongsfinalen var en besvikelse).

LÄS OCKSÅ: Thrillerserien på SVT Play som tittarna kallar för ”fängslande”

Snart premiär för ”The Responder” säsong 2 på SVT Play

Fastnar du för The Responder kan vi glädja dig med att du knappt kommer att ha sett klart den första säsongen av serien innan den andra dyker upp på SVT Play. Säsong 1 av The Responder släpptes på gratistjänsten den 24 juli och inte ens en vecka senare är det dags för den andra säsongen.

Den 30 juli släpps samtliga sex avsnitt av The Responder säsong 2 på SVT Play. Säsongen visades ursprungligen i Storbritannien i början av sommaren och kommer alltså nu även till den svenska marknaden.

Är ”The Responder” säsong 3 på gång?

I dagsläget är säsong 2 av serien den senaste och det finns inga besked om huruvida en säsong 3 kommer att dyka upp eller ej. Till Liverpool-baserade tidningen ECHO sa både stjärnan Martin Freeman och skaparen Tony Schumacher att de inte hade något konkret svar på om det blir fler avsnitt, men ingen av dem stängde den dörren helt och hållet.

– Vi ska sätta oss ner och prata om det. Fram till dess vet jag fortfarande inte, säger Schumacher.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt på SVT Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL