Ny actionthriller på SVT jämförs med hyllat flygplansdrama: ”Hejdlös”

Ny actionthriller på SVT jämförs med hyllat flygplansdrama: ”Hejdlös”

  • SVT Play
Sofie Landgren
27 september 2024 kl. 17:00

Intensiv tågthriller finns nu att streama på SVT Play

En spännande brittisk thrillerserie i sex delar – som likställs med Idris Elbas hyllade och nervkittlande serie "Hijack" – har nu flyttade in på SVT Play tidigare i veckan.

Thrillerserie på ostoppbart tåg – "Nightsleeper – kapning" på SVT

"Nightsleeper – kapning" är en brittisk actionthriller som utspelar sig på ett kapat nattåg mellan Glasgow och London där all kommunikation är avskuren och nödstoppet inte längre fungerar. En okänd person har tagit full kontroll över tåget och har makten i sina händer.

Ombord på tåget befinner sig polisen Joe Roag (spelad av Joe Cole, känd från Gangs of London, Peaky Blinders, Black Mirror) som kontaktar säkerhetsspecialisten Abby Aysgarth för att rädda sig själv och de andra passagerarna. Tillsammans försöker de reda ut motivet och identifiera den mystiska ”föraren” innan det är för sent.

LÄS OCKSÅ: Filmtopp pressar skaparen av Tunna blå linjen: “Varför läggs serien ned?“

Ny actionthriller på SVT jämförs med hyllat flygplansdrama: ”Hejdlös”
Foto: BBC.

Potential att bli en ny favorit på SVT Play – jämförs med "Hijack"

I juni 2023 hade Idris Elbas nervkittlande serie Hijack premiär, en serie som handlar om ett flygplan som kapas under en resa mellan Dubai och London och Sam Nelson, som spelas av Elba, måste använda sina yrkeskunskaper för att lyckas rädda alla ombord.

Elbas serie fick övervägande ros av kritikerna när den kom och har imponerande 88% i positiva omdömen på sajten Rotten Tomatoes. Nya Nightsleeper har inte fått alls samma varma mottagande, och har istället delat kritikerna i två läger. Men för de som uppskattade Hijack kan Nightsleeper - kapning trots allt vara värd en chans, för det är flera kritiker som drar parallellen mellan de två serierna, även om det tydligt framgår att Nightsleeper inte lyckas mäta sig med sin flygplansmotsvarighet.

LÄS OCKSÅ: Fantastisk dansk thrillerserie äntligen tillbaka – se den nu!

Brittiska Observer menar exempelvis att Nightsleeper "vill vara tågversionen av Hijack, men den spårar ur" och Guardian föreslår att helt enkelt se Hijack igen istället, men det finns också de som genuint uppskattar serien.

– Om du ger vika för [seriens] momentum är det en underhållande åktur, skriver Daily Maily.

– Ingen kommer att bli särskilt överraskad över hur saker utvecklar sig, men det finns tillräckligt att njuta av på resan mot slutdestinationen, tycker australiensiska The Age.

Nightsleeper är skapad för att binge-tittas, slår Daily Telegraph fast.

Här kan du läsa vår recension av: Hijack (säsong 1)

I SVT:s presentationsmaterial beskrivs Nightsleeper som "den hejdlösa thrillerserien" och som "spänningsfylld".

"Nightsleeper – kapning" (säsong 1) består av 6 avsnitt och finns att streama på SVT Play.

LÄS OCKSÅ: Sista chansen: “En av tidernas bästa dramakomedier“ lämnar snart Netflix

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL