Nu på SVT Play: Rolf Lassgård är lysande i sevärd dramakomedi

Nu på SVT Play: Rolf Lassgård är lysande i sevärd dramakomedi

  • SVT Play
Axel Diedrichs
08 september 2024 kl. 10:20

Ta chansen att se "Andra akten"

Skulle du må bra av en skön feelgood-film? Då vill vi tipsa om "Andra akten" med Rolf Lassgård och Lena Olin. Filmen finns nu att streama på SVT Play.

När vi nu kliver in i hösten har SVT Play fyllt på sitt utbud med nya titlar, och bland filmerna de plockat in hittar vi den uppskattade filmen Andra akten där Rolf Lassgård spelar mot Lena Olin. Filmen kom ut våren 2023 och möttes av god kritik från landets recensenter. Även om många gick och såg den kommer desto flera nu få chansen att se Andra akten när den blir tillgänglig utan kostnad. 

Nu på SVT Play: Rolf Lassgård är lysande i sevärd dramakomedi
Foto: Nordisk Film.

Allt handlar om feelgood i "Andra akten" med Rolf Lassgård och Lena Olin

Filmen som regisserats av Mårten Klingberg (Ur spår, Min pappa Marianne) ger oss en varm berättelse om de två pensionärerna Harald (Lassgård) och Eva (Olin), som möts på osannolika grunder. När Harald, som är en stor skådespelare, drabbas av en stroke behöver han någon som tar hand om honom. Eva som inte vet vad hon ska göra med all tid beslutar sig för att ta jobbet – som börjar i ren katastrof. Men så småningom växer deras relation och tillsammans börjar de känna hopp om att livet fortfarande har mycket kvar att ge.

I andra roller ser vi de välkända skådespelarna Charlie Gustafsson och Görel Crona

– Det finns en hel del att gilla i den här filmen, även för en som har mer än halva livet kvar till pensionsåldern. Framförallt är det himla mysigt att se två av Sveriges skickligaste skådespelare agera mot varandra. Det skiner om Lassgård och Olin, skriver Filmtopps Eric Diedrichs i sin recension av Andra akten.

Förutom Filmtopp skrev Aftonbladet, Göteborgs-Posten och Dagens Nyheter alla gott om filmen. Andra akten finns nu att streama på SVT Play där den kommer att vara tillgänglig till och med den 5 december. Vår varmaste rekommendation är att du slår dig ned med någon du tycker om för att njuta av en mycket trevlig upplevelse med två viktiga skådespelare för svensk film. 

Håll utkik på Filmtopp för fler heta streamingtips. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL