Nu kan du se en av de senaste årens bästa svenska filmer på SVT Play

Nu kan du se en av de senaste årens bästa svenska filmer på SVT Play

  • SVT Play
Emil Oscar Rasmussen
05 oktober 2024 kl. 18:00

Sjufaldigt Guldbaggenominerad dramafilm finns nu att streama

En av 2020-talets mest uppskattade svenska filmer finns nu att streama gratis på SVT Play. Lagom till helgen har Björn Runges adaption av Alex Schulmans "Bränn alla mina brev" kommit till streamingtjänsten.

En ny helg innebär att SVT Play precis har tillgängliggjort en rad nya filmer på sin plattform. Som vanligt fortsätter gratistjänsten att förse oss med möjligheten att se kvalitetsfilm från såväl Sverige som utlandet. Under fredagen tillkom den dramafilmen Bränn alla mina brev (2022) på SVT Play, och den är ett perfekt tips till dig som vill se en välproducerad svensk film.

Bränn alla mina brev är baserad på Alex Schulmans bok med samma namn och den har här filmatiserats av Björn Runge (The Wife, Om jag vänder mig om), med manus av Veronica Zacco (Bron, Top Dog).

Filmen är en av de mest uppskattade filmerna från 2022. Det blev visserligen ingen vinst på Guldbaggegalan 2023, men Bränn alla mina brev fick imponerande sju nomineringar, inklusive i de stora kategorierna "Bästa foto", "Bästa manliga biroll" och "Bästa kvinnliga biroll".

Nu kan du se en av de senaste årens bästa svenska filmer på SVT Play
Foto: SF Studios.

Nu kan du se "Bränn alla mina brev" på SVT Play

"Bränn alla mina brev" är som nämnt en adaption av Alex Schulmans roman med samma namn, som i sin tur är inspirerad av verkliga händelser. Handlingen tar avstamp i ett gräl mellan Schulman och hans fru, vilket leder till att han måste göra något åt den ilska han bär på. Det är en ilska som går att spåra flera generationer tillbaka i familjen och som tycks härstamma hos hans morfar Sven Stolpe. Filmen tar oss med på en generationsöverskridande resa präglad av passion, vrede och avundsjuka.

På den imponerande rollistan hittar vi namn som Asta Kamma August, Bill SkarsgårdMarika Lindström, Sten Ljunggren och Sverrir Gudnason m.fl.

"Bränn alla mina brev" finns tillgänglig att streama på SVT Play t.o.m. den 3 november.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL