Mästerliga kriminaldramat “Sherwood“ får säsong 3 – blir helt annorlunda

Mästerliga kriminaldramat “Sherwood“ får säsong 3 – blir helt annorlunda

  • SVT Play
Axel Diedrichs
19 oktober 2024 kl. 08:00

Kommer tillbaka med sin tredje säsong

Det älskade kriminaldramat gick nyligen i mål med sin andra vända. Lyckligtvis för tittarna står det klart att “Sherwood“ säsong 3 blir verklighet.

I måndags gick den andra säsongen av det hyllade kriminaldramat Sherwood i mål på SVT. Tillhör du de som förälskat sig i den brittiska produktionen? Då kan vi informera dig om att serien är klar för en tredje säsong, och det ser ut att bli en spännande sådan. I ett meddelande till fansen berättar produktionen att den kommer utveckla berättelsen som äger rum i Nottinghamshire rejält för att ge tittarna något som känns så gott som nytt.

Det är inte bara vi som följer serien som är glada över att Sherwood får en fortsättning. BBC:s dramachef Lindsay Salt uttrycker sin lycka över att de får bygga vidare på serien: 

– Vi är så glada att få arbeta med James Graham [manusförfattare och skapare] och teamet för att förverkliga hans spännande planer för den tredje delen av Sherwood på BBC.

Graham själv säger att han är fast besluten att leverera för publiken i en tredje säsong, och berättar att den "kommer att vara en ny uppsättning historier". Vidare berättar han att den tredje säsongen ger oss både fortsättningar samt avslutningar på flera av trådarna. 

Mästerliga kriminaldramat “Sherwood“ får säsong 3 – blir helt annorlunda
Foto: BBC.

När kommer “Sherwood“ säsong 3?

Tittarfavoriten må vara förnyad med en ny säsong, men än så länge vet vi inte när den kommer. Det dröjde drygt två år mellan de säsong 1 och 2, så kanske kommer vi att få se Sherwood säsong 3 först under den andra halvan av 2026. Men eftersom serien nu fått ordentligt med momentum, och vuxit rejält i popularitet världen över, är det kanske möjligt att den släpps tidigare än vi misstänker. Det verkar ju onekligen som att skaparen har en klar idé för sig om vad han vill göra med serien. 

Förhoppningsvis har vi ett premiärdatum att dela med oss av inom kort. Vi på Filmtopp ser till att hålla dig uppdaterad om serien.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL