Kommer ”Hipp hipp!” tillbaka? Anders Jansson svarar Filmtopp

Kommer ”Hipp hipp!” tillbaka? Anders Jansson svarar Filmtopp

  • SVT Play
Axel Diedrichs
08 september 2024 kl. 08:00

Avslöjar för Filmtopp att dörren fortfarande är öppen

I en exklusiv intervju med Filmtopp berättar Anders Jansson att man överväger en ny säsong av komediserien "Hipp hipp!" – under rätt omständigheter.

Den legendariske komediserien Hipp hipp! rullade upp på SVT under tidigt 00-tal och blev ett givet inslag i svenskarnas vardag. I en blandning av sketcher ser vi de två komikerna Anders Jansson och Johan Wester ta sig an en rad olika karaktärer, från Tony och Zunken till Tiffany Persson och världsreportern Morgan Pålsson. 

Få kan säga emot påståendet att Hipp hipp! står för flera av de bästa ögonblicken i svensk humorhistoria, men trots detta blev det bara två säsonger av originalupplagan. Det gjordes en comeback med en tredje säsong år 2011 och utöver detta har vi även sett enstaka specialer och långfilmen om Morgan Pålsson

Kommer ”Hipp hipp!” tillbaka? Anders Jansson svarar Filmtopp
Johan Wester och Anders Jansson. Kommer de att göra "Hipp Hipp!" säsong 4? Foto: SVT.

Kommer ”Hipp hipp!” tillbaka? Anders Jansson svarar Filmtopp

Finns det någon chans att vi nu, mer än tio år senare, får se Anders Jansson och Johan Wester tillbaka med nya avsnitt av sin tittarfavorit? I samband med premiären för hans nya program The Floor har Filmtopp pratat med Anders för att se hur tankarna går.

Vad ska vi göra för att få tillbaka "Hipp hipp!" i rutan?

– Beg, borrow, steal”, som de säger i Die Hard 2, säger Anders skämtsamt och fortsätter: 

– Det är faktiskt så här att Johan och jag har börjat prata lite om att vi inte har jobbat ihop på ganska många år, men vi ses ju socialt och så där, så den dörren är inte helt stängd kan man säga. Men vi får se i vilken form. Det är ju ett helt nytt landskap och vi är äldre och tyngre, som en bra mittback.

Lite långsammare också?

– Exakt! Exakt, man får bli taktisk [skratt].

– Nej, men vi får se. Jag stänger inte dörren, men jag kan inte säga någonting, säger Anders.

Att Anders och Johan vill arbeta ihop är fantastiska nyheter i sig, och om det blir med Hipp Hipp! är det förstås bara en bonus. Vi ser fram emot att få prata mer med Anders längre fram och se om man då har kommit fram till något mer konkret kring framtida projekt.

Filmtopp håller dig uppdaterad om de senaste film- serie och TV-nyheterna. Följ oss på Facebook för att inte missa våra diskussioner.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL