SVT Play har tagit in ”sentimental” och ”underhållande” svensk familjekomedi

SVT Play har tagit in ”sentimental” och ”underhållande” svensk familjekomedi

  • SVT Play
Axel Diedrichs
20 oktober 2024 kl. 18:45

Nu kan vi se färgstarka ”Monky” utan kostnad

Älskar du en varm dramakomedi som både garanterar en rolig stund och försiktigt öppnar tårkanalerna? Då rekommenderar vi svenska familjefilmen ”Monky”.

Filmskaparen Maria Blom verkar vara av sorten som väljer sina projekt med stor omsorg – sedan hennes stora klassiker Masjävlar kom ut 2004 har det endast blivit fem långfilmer. Den senaste av dessa är den perfekt castade familjekomedin Monky med Johan Petersson, Frida Hallgren och Shebly Niavarani i de bärande rollerna. Nu finns denna uppskattade film att se gratis på SVT Play

SVT Play har tagit in ”sentimental” och ”underhållande” svensk familjekomedi
Foto: Nordisk Film.

”Monky” är sentimental och underhållande

Denna befriande korta film på 86 minuter handlar om Frank och hans familj som bor i ett litet utopiskt samhälle ute i skogen. En dag gör Frank en högst oväntad upptäckt i trädgården när en apa uppenbarar sig. Han tar genast hand om den och snart blir den en ny familjemedlem de kallar för "Monky". Ganska snart börjar de känna att hon påminner om dottern Saga som nyligen gick bort i sjukdom, men kan det verkligen vara så att hon kommit tillbaka i form av ett exotiskt djur? Och hur länge kan de behålla deras nya medlem innan någon upptäcker den och bestämmer sig för att slå larm?

Monky är en klart sevärd familjefilm som lyckas värma ens hjärta utan att bli för smetig. Många recensenter gav Monky ett varmt mottagande när den kom. Jag själv var förtjust i filmen för dess "intressanta berättardrag och starka skådespelarinsatser" och att platserna den tar oss till är "uppiggande i kontrast mot de betongblock vi brukar se på svensk film". Du kan läsa hela min recension här.

Monky från 2017
Foto: Nordisk Film.

En kul och oväntad trivia runt Monky är att den bröt ny mark på den svenska filmscenen. Man använde väldigt avancerad digital teknik för att gestalta den animerade apan, och tydligen var detta första gången som detta gjordes i Sverige.

"Monky" går att streama på SVT Play fram till och med den 17 november. Filmtopp håller dig uppdaterad med bra tips på filmer och serier. Följ oss gärna på Facebook om du vill gå med i våra diskussioner.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL