”Gripande” brittisk serie baserad på bästsäljare nu på SVT

”Gripande” brittisk serie baserad på bästsäljare nu på SVT

  • SVT Play
Sofie Landgren
Uppdaterad kl. 15:30 | Publicerad 19 september 2024 kl. 08:00

Se ungdomsserien baserad på älskad bokserie på SVT Play

"Fallen" är en ny brittisk ungdomsserie med fantasyinslag som nu finns att streama på SVT Play. Serien följer Luce, en ung kvinna som skickas till en sektliknande rehabiliteringsanläggning, där hon måste avtjäna tid för ett brott hon inte ens minns att hon begick.

Nu kommer "Fallen" (säsong 1) till SVT Play – ”Gripande fantasy”

"Fallen" är en fantasyserie från 2024 som nu kommit till SVT Play. Serien är baserad på den bästsäljande författaren Lauren Kates älskade bokserie med samma namn. Fallen består av totalt åtta avsnitt och SVT beskriver den som "gripande fantasy".

LÄS OCKSÅ: Gangsterserien kallas den ”bästa sedan Sopranos” – nu kommer fortsättningen

Fallen (2024): ”Gripande” brittisk serie baserad på bästsäljare nu på SVT
Foto: SVT.

Det här händer i "Fallen" (säsong 1)

Den här ungdomsserien handlar om Luce, spelad av Jessica Alexander, som skickas till den slutna rehabiliteringskliniken Sword and Cross för att avtjäna ett straff för ett brott hon inte minns att hon har begått.

Luce möter den mystiske Daniel (Gijs Blom) som är övertygad om att de setts tidigare. De båda börjar ana att något inte stämmer och Luce försöker rymma men hennes flyktförsök förvandlas till obehagliga minnesfragment. Cam (spelad av Timothy Innes, känd från "The Last Kingdom") säger sig veta den egentliga anledningen till att Luce befinner sig där och när hon börjar misstänka att Dr. Howson kontrollerar deras minnen försöker hon hitta de medicinska journalerna för att bevisa sin teori. 

LÄS OCKSÅ: SVT Plays bästa film just nu är ”ett mästerverk” enligt tittarna

Snart visar det sig att Daniel varit på rehabkliniken i över tjugo år – men utan att ha åldrats. Nu planerar Luce och Daniel att rymma tillsammans för att larma myndigheterna om de experiment som Dr. Howson genomfört på dem för att radera deras minnen, något som är lättare sagt än gjort. I takt med att fler hemligheter uppdagas på kliniken blir deras samarbete en allt viktigare nyckel till framgång.

"Fallen" finns nu att streama på SVT Play.

LÄS OCKSÅ: Sista chansen: ”Smart och sexig” erotisk thriller på väg bort från Netflix

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL