Båtsman och Tjorven i nya Saltkråkan

EXTRA: Se de första bilderna från nya ”Saltkråkan”

  • SVT Play
Eric Diedrichs
27 augusti 2024 kl. 17:35

Spana in hur Astrid Lindgrens klassiker blir

Nästa år är det premiär för en ny version av "Saltkråkan" på SVT och SVT Play. Nu har de första bilderna släppts.

I juni påbörjades inspelningen av nya Vi på Saltkråkan i Stockholms skärgård och allt verkar flyta på som planerat. Nu, på Instagram, delar nämligen SVT med sig av de första bilderna från produktionen.

Som vi tidigare har rapporterat utspelas nyversionen i modern tid och givetvis kommer Tjorven tillbaka med Båtsman vid sin sida.

– Nästan exakt sextio år efter att Astrid Lindgrens filmberättelse hade premiär på SVT får vi återvända till Saltkråkan och träffa alla klassiska karaktärer igen med hjälp av några av de bästa inom svensk tv i dag. Vi är förvissade om att det kommer att bli både ett kärt återseende och något nytt för dagens publik, säger Max Hallén, vd på Astrid Lindgren Aktiebolag.

Se de första bilderna från nya ”Vi på Saltkråkan”

Här är skådespelarna i nya serien

Nykomlingen Vega Åhman spelar Tjorven och får sällskap av Henrik Norlén (Tsunami) som farbror Melken, Elton Larsson som Pelle, Lovisa Lindblad som Stina, Göran Gillinger och Karin de Frumerie som paret Grankvist, Lisa Varger och Ingrid Andersson Curman som Tjorvens tonårssystrar, Sami Fagerström Erfan och Bertil Mancini Block som Pelles tonårsbröder, Nora Rios som Malin, Philip Zandén som affärsmannen Vesterman samt Anna Bjelkerud Söderman, som i den här versionen dessutom är Stinas farmor.

Ett sommaräventyr väntar

SVT säger att serien kommer att skildra ett "sommaräventyr med förvecklingar, missförstånd och dråpligheter som uppstår mellan öborna och de gästande stadsborna, men också med en varm gemenskap som växer fram trots olikheterna".

Ronja Rövardotter i den nya serien.
 Kerstin Linden som Ronja i "Ronja Rövardotter". Foto: Netflix

Innan dess kommer Ronja att fortsätta

Den som saknar Astrid Lindgrens underbara värld i TV-rutan, behöver dock inte vänta till nästa år. Nu i höst kommer nämligen den andra delen av Ronja att sändas. Fler Astrid Lindgren-produktioner uppges dessutom vara under utveckling.

Något exakt datum finns ännu inte, men SVT uppger att serien förväntas att ha premiär på SVT och SVT Play under 2025.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL