Den älskade brittiska deckaren tillbaka med ny säsong på SVT Play

Den älskade brittiska deckaren tillbaka med ny säsong på SVT Play

  • SVT Play
Axel Diedrichs
09 september 2024 kl. 08:27

Större intriger när tittarfavoriten "Sherwood" fortsätter

Den andra säsongen av brittiska kriminaldramat "Sherwood" har varit på väg en längre tid. Nu är dagen kommen då fortsättningen finns att se på SVT Play.

Den brittiska kriminalserien Sherwood är en av de mer hyllade av sitt slag från 2020-talet. Samtidigt som tungviktaren The Guardian delade ut högsta betyg, så gick den första säsongen även hem hos tittarna, likaså här hemma i Sverige där den i långa perioder tillhört de mest populära titlarna på SVT:s streamingtjänst. Många har därför sett fram emot att serien ska ha sin nypremiär – och nu är dagen alltså kommen. 

Den älskade brittiska deckaren tillbaka med ny säsong på SVT Play
Foto: BBC One.

Nu är den brittiska deckaren "Sherwood" tillbaka med ny säsong på SVT Play

Efter en lyckad första säsong kan tittarna se fram emot sex stycken nya avsnitt av Sherwood. Det verkar som att man den här gången tar i ännu hårdare när man sätter upp berättelsen och dess dramatiska förutsättningar. Enligt den synopsis vi får ta del av kommer den andra säsongen nämligen att bjuda på större intriger: 

"Två nya familjer dras in i ett komplext nät av lokala gäng, gamla rivaliteter, hämnd och svek. Samtidigt kämpar en nyutnämnd sheriff mot både kommunledningen och affärsledare för att rädda samhället från en ny gruva", skriver man om det första avsnittet som nu ligger ute på SVT Play. Till råga på allt som sker i Nottinghamshire förstår vi att kommissarie Ian St Clair även får ett nytt mordfall att utreda. 

I skrivande stund ligger endast det första avsnittet av Sherwood säsong 2 ute på SVT Play. Ett nytt avsnitt kommer att släppas varje måndag fram till och med den 14 oktober då säsongen går i mål. Det återstår att se om den nya säsongen kan leva upp till de höga förväntningarna som sattes med den första. Oavsett är det med stor spänning som vi vill ta reda på detta.

Filmtopp håller dig uppdaterad med de senaste nyheterna inom film- serie och TV-världen. Följ oss på Facebook för att diskutera de senaste händelserna.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL