De är vinnare av Otroliga spelen 2024 på SVT

De är vinnarna av Otroliga spelen 2024 på SVT

  • SVT Play
Axel Diedrichs
17 augusti 2024 kl. 17:00

Grattis, säger vi till...

I dag avgjordes det vilket par som blev vinnare av "Otroliga spelen" på SVT, den nya satsningen med Erik Ekstrand som programledare.

SPOILERVARNING. Läs EJ artikeln om du ännu inte sett färdigt programmet. 

Under sommaren har SVT rullat ut sitt nya programformat, Otroliga spelen, där kända ansikten utmanas på ett sätt som de aldrig tidigare utmanats. Eller någon annan för den delen. I avsnitten får vi följa med när deltagarna utmanar varandra i olympiska grenar som flera av dem inte tävlats inom på över etthundra år. Det rör sig om spjutkastning med fel hand, stillastående höjdhopp och poesi. 

Under säsongens sex avsnitt har tittarna fått följa med när de tävlande paren Christian Olsson & Sofia Dalén, Emma Green & Daniel Nannskog, Angelica Bengtsson & Andreas Lundstedt, Michel Tornéus & Elaf Ali och Alhaji Jeng & Torbjörn Averås Skorup duellerat mot varandra på anrika Stockholm Stadion. 

De är vinnarna av Otroliga spelen 2024 på SVT
Foto: SVT.

Otroliga spelen 2024 – de är vinnarna

Efter många om och men kan vi konstatera att det är komikern Torbjörn Averås Skorup, som är aktuell med nya säsongen av Bäst i test, och stavhopparen Alhaji Jeng som vinner Otroliga spelen 2024 på SVT. Detta efter att ha slutat upp först i ett lopp med tandemcykel. Efter vinsten menar Jeng att det roligaste inte var att vinna, utan att få testa på saker som "inte alls varit aktuella sedan typ hundra år tillbaka".

– Man har aldrig gjort det, man får ett försök. Då går det inte att bli bättre än vad det blev, konstaterar en nöjd Torbjörn efteråt.

Filmtopp gratulerar Torbjörn och Alhaji till segern. Finalen av "Otroliga spelen" 2024 finns att streama på SVT Play. Programsändningen är på SVT1 klockan 20:30 i kväll, lördag.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL