Bonusfamiljen kan vara på väg tillbaka: ”Finns mycket att berätta”

Bonusfamiljen kan vara på väg tillbaka: ”Finns mycket att berätta”

  • SVT Play
Axel Diedrichs
17 oktober 2024 kl. 10:38

Regissören väcker hopp för den älskade serien

Många vill se en comeback för den älskade dramakomedin "Bonusfamiljen". Filmtopp pratar med regissören Eddie Åhgren för att se va statusen på serien är.

Snabbversion
  • "Bonusfamiljen" är en av de mest älskade svenska TV-serierna på många år, vilket gjort att den fått en film. Sedan dess har det varit tyst runt produktionen. 
  • Regissören Eddie Åhgren berättar för Filmtopp att han hoppas på mer av "Bonusfamiljen", samt att det finns konkreta önskemål om att göra mer. 
  • Erik Johansson har även han sagt till Filmtopp att han gärna gör mer och att han vill spela rollen tills han blir gammal.

Få svenska serier har varit lika uppskattade de tio senaste åren som Bonusfamiljen med Erik JohanssonVera Vitali och flera andra stora svenska stjärnor. Serien fick fler säsonger än vad SVT vanligtvis tillåter att ge sina dramaproduktioner, och därtill en stor biofilm i Länge leve bonusfamiljen, som regisserades av Felix Herngren. Men sedan vintern 2022 har det varit tyst kring Bonusfamiljen och framtida projekt, vare sig det gäller nya avsnitt eller filmer. Kan vi förvänta oss att se Bonusfamiljen säsong 5, eller kanske en fortsättning på vita duken? 

Bonusfamiljen kan vara på väg tillbaka: ”Finns mycket att berätta”
"Bonusfamiljen". Foto: SVT.

Regissören Eddie Åhgren berättar för Filmtopp – hoppas att ”Bonusfamiljen” ska komma tillbaka

I veckan fick Filmtopp nöjet att prata med regissören Eddie Åhgren som varit med och arbetat på Bonusfamiljen-serien under alla säsonger. Vi hörde med honom ifall det finns någon som helst chans för den älskade serien att komma tillbaka. Han gav å ett hoppfullt besked. Framför allt menar han att det fortfarande finns mycket att berätta. 

– Jag hoppas att det kommer fler. Det är lite upp till kanal och streamingtjänst tror jag. Det har ju varit så förut att "det här är sista", men jag tror det finns mer att berätta och göra. Det finns många delar i livet som går att berätta om just i den världen. Jag hoppas inte att den är begraven, säger Eddie till Filmtopp och berättar att det länge varit lite fram och tillbaka med hur man ska göra med serien.

– Det har varit många vändor med det där. Sedan det började gå så har det ändrats så mycket i själva TV-landskapet. SVT har förut alltid varit som BBC att de gör högst två säsonger av någonting för att främja nya grejer, och det är bra, men sen har det blivit en annan värld där Netflix har börjat visa Bonusfamiljen. Jag hoppas att det blir av. 

Snackas det idag om att göra mer av "Bonusfamiljen"?

– Det har nämnts, men sen vet jag inte var det är i processen just nu. Men jag vet att det finns önskemål. 

Erik Johansson har även han sagt till Filmtopp att han vill göra mer av Bonusfamiljen och beskrivit rollen som en han kan tänka sig göra "tills han blir gammal".

Nog låter det som att "Bonusfamiljen" är långt ifrån stendöd och begraven. Filmtopp håller dig uppdaterad med vad som sker runt serien. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL