BEKRÄFTAT: Tredje säsongen av “Tunna blå linjen“ blir den sista

BEKRÄFTAT: Tredje säsongen av “Tunna blå linjen“ blir den sista

  • SVT Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad 16 augusti 2024 kl. 09:01 | Publicerad 15 augusti 2024 kl. 10:42

Älskade dramaserien lider mot sitt slut

I höst har den efterlängtade fortsättningen premiär. I dag bekräftar SVT att kommande "Tunna blå linjen" säsong 3 blir seriens allra sista.

I januari 2021 hade SVT:s dramasatsning Tunna blå linjen sin första premiär och tog då tittarna med storm. Serien har sedan dess vuxit till att bli en av de mest hyllade svenska serierna i modern tid, och med den tredje säsongen runt hörnet är tittarna minst sagt förväntansfulla på fortsättningen.

Den tredje säsongen av Tunna blå linjen låter oss återse Malmös poliskår när de fortsätter att ta sig an stora som små brott i staden. Men den här gången kommer det att finnas ett mer riktat fokus på den kriminella narkotikahandeln. För våra huvudroller Saras och Magnus del blir det privata nu desto svårare att hålla ihop privatlivet när de nu också har ett barn att ta hand om. 

Förutom att återigen träffa sina favoriter, får tittarna bekanta sig med nya ansikten i de kommande avsnitten. Dels karaktären Josefin som är ett nytt befäl i gruppen och som spelas av komikern Charlotta Björck. Vi får även se Karin Lithman spela Nina som är partner till en av seriens andra huvudkaraktärer, samt narkotikapolisen Hampus som spelas av Linus James Nilsson.

BEKRÄFTAT: Tredje säsongen av “Tunna blå linjen“ blir den sista
Amanda Jansson och Oscar Töringe i "Tunna blå linjen" säsong 3. Foto: SVT.

Tunna blå linjen säsong 3 blir den sista

Den efterlängtade fortsättningen kommer till SVT1 och SVT Play den 27 september, och tidigare i veckan fick vi oss en första titt. Man visade då upp flera scener från säsongen som onekligen ser väldigt lovande ut. 

När SVT gick ut med sitt premiärschema med nya serier hösten 2024 bekräftade de att den tredje säsongen av Tunna blå linjen också blir den allra sista. Detta lär förstås komma som ett tungt besked för fansen som hade hoppats på att denna kvalitativa serie skulle fortsätta en bra tid framöver. 

SVT:s förklaring bakom beslutet att lägga ned serien

När beskedet om att avsluta serien nådde oss såg vi snabbt till att kontakta produktionens ansvariga för att få veta deras resonemang. Här kan du läsa SVT:s egna ord om varför de lägger ned Tunna blå linjen efter tre säsonger

Filmtopp uppdaterar dig med de senaste största nyheterna gällande filmer, serier och TV-program.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL