Allt tittarna vill veta om deltagarna i vintersäsongen av Gift vid första ögonkastet

Allt tittarna vill veta om deltagarna i vintersäsongen av “Gift vid första ögonkastet“

  • SVT Play
Moa Andersson
04 oktober 2024 kl. 09:30

Möt de nervösa äkta makarna i vinterskrud

Äntligen är det premiär för “Gift vid första ögonkastet“ igen, denna gång i form av en vintersäsong. Det bjuds på nya experter och fyra nya gifta par.

Denna gång har inte väntan behövt vara lika lång, eftersom Gift vid första ögonkastet nu är tillbaka med en ny omgång på SVT! Den elfte säsongen är klädd i vinterskrud och bjuder på åtta nya singlar, fyra nya bröllop, två nya experter – och såklart stormande kärlek, oväntade vändningar och oförglömliga ögonblick. 

Här är deltagarna i vintersäsongen av Gift vid första ögonkastet 2024 – allt vi vet om dem

Ninni Larsson i GVFÖ vintersäsong 2024
Ninni Larsson. Foto: SVT.

Ninni Larsson – hundälskaren som letar efter någon som är snäll

Ninni Larsson, 26, bor i Täby och arbetar till vardags som mäklarassistent. Det viktigaste i Ninnis liv är hennes familj och sin hund Sigge. Hon beskriver sin hund som en riktig lyxlirare, han älskar att ta det lugnt, gå på restaurang och caféer. 

– Jag brukar prata med Sigge om vad jag tänker och tycker, vad som kommer hända. Han börjar nog känna på sig att det är något som ska hända, säger Ninni.

Ninni har varit kär tidigare, men har alltid vänt ut och in på sig själv för att kunna hålla förhållandet vid liv och få det att fungera. Hon beskriver att hon är rädd för att bli sårad och att öppna upp sig med hela sitt hjärta och sedan känna att hon inte blir mottagen för den hon är.

Fun fact om Ninni: Letar efter någon snäll som gillar hemmakvällar och hundpromenader.
Ninni gifter sig med: Nicklas Broberg

Nicklas Broberg i GVFÖ vintersäsong 2024
Nicklas Broberg. Foto: SVT.

Nicklas Broberg – projektledaren som längtar efter att få bry sig om någon

Nicklas Broberg, 34, är projektledaren som bor i Örebro. Nicklas får ofta höra att han är lite för snäll för sitt eget bästa och just nu känner han att han inte är på en plats i livet som han inte hade hoppats på att vara. 

– Det är otroligt viktigt att träffa någon, tycker jag. Sedan är det viktigt för mig att kunna ge någonting till någon annan. Jag känner att det är väldigt utvecklande och givande för mig att få bry mig om någon, berättar Nicklas. 

Enligt Nicklas är kärlek och relation är allt ifrån vad man gör i vardagen, att man lagar mat, till en subtil närhet och viktiga samtalsämnen.

Fun fact om Nicklas: Följer lag och ordning och lagar mängder av paj i längtan efter någon att dricka ett enstaka glas med.
Nicklas gifter sig med: Ninni Larsson

Anderas Eriksson i GVFÖ vintersäsong 2024
Andreas Eriksson. Foto: SVT.

Andreas Eriksson – norrlänningen som hatar snö och alltid är i tid

Andreas Eriksson, 27, från Järvsö gillar att arbeta med människor och valde att sadla om från IT-branschen till lärare. Han vill vara spontan, men så kanske fallet inte riktigt är. Andreas vän förklarar honom som väldigt, väldigt snäll och omtänksam. Hon säger att det är fint att vara känslig och att Andreas tydligt märker av andras sinnesstämning. 

– Typiskt för mig är nog att jag alltid är i tid. Är det utsatt tid vid 11, då är jag redo gärna en kvart innan för att se då utifall den här personen som jag ska träffa är lite tidig, berättar Andreas.

Fun fact om Andreas: En norrlänning som hatar snö som söker pratglad att lyssna till.
Andreas gifter sig med: Selma Kamali

Selma Kamali i GVFÖ vintersäsong 2024
Selma Kamali. Foto: SVT.

Selma Kamali – tjejen som kan bidra till ett äventyrligt liv

Selma Kamali, 27, är bor i Malmö och arbetar till vardags som sjukhusadministratör. Selma berättar att om hon kollar tillbaka på sin historia över relationer så känner det som att hon har tappat bort sig själv. Hon kan tycka om någon väldigt mycket, men när hon sedan får bekräftat att personen tycker om henne också, har hon en tendens att backa.

– Min bästa vän brukar säga "rejection is the universe protection". Alltså det gör ju ont, men jag vill inte be någon att älska mig, att göra rätt grej för mig, säger Selma. 

Selma tror att hon hade kunnat bidra med sin spontanitet på ett sätt så att livet blir mer äventyrligt. 

– Jag tycker det är jätteattraktivt att vara varm, snäll och lugn. Är man stor och stark så måste man vara snäll, att man är en bamse.

Fun fact om Selma: Är rädd för havet men älskar att snorkla och längtar efter någon som kan IT.
Selma gifter sig med: Andreas Eriksson

Magnus Johansson i GVFÖ vintersäsong 2024
Magnus Johansson. Foto: SVT.

Magnus Johansson – hästmänniskan som vill hitta någon att dela intressen med

Magnus Johansson, 46, arbetar som sales manager och bor i Stockholm. Magnus förklarar att han tycker att det är mycket enklare att umgås med människor om de känner att de kan vara mer avslappnade, precis som hästar är.

– Jag har tagit med mig lite från hästvärlden in i människovärlden. Det är bara hur man hanterar stress, det är ingen idé att hetsa upp sig över saker, det blir värre. Hästar är alltid sig själva, det behövs inte byggas upp någon påhittad fasad. Det är också fint när man känner att en häst tycker om en, berättar han.

När Magnus vaknar och allt känns toppen, han känner sig snygg och är i form – då kan han tänka på killar som hade kunnat vara med honom, men som inte orkat lära känna honom. Sedan finns det också dagar då han känner att allt är skit och tänker "varför lärde jag bara inte känna den där killen?".

– Ofta så tänker man att man ska visa sig sårbar, man ska våga vara ärlig. Man måste ju också våga släppa loss och visa sina roliga, spralliga sidor. Min dröm-man, som jag har ideal, det handlar såklart om utseende men det handlar också om att man delar intressen.

Fun fact om Magnus: Politiskt engagerad frankofil som söker någon med snygga muskler att gå på opera med.
Magnus gifter sig med: Hector Lopez

Hector Lopez i GVFÖ vintersäsong 2024
Hector Lopez. Foto: SVT.

Hector Lopez – dansaren som längtar efter allt som har med kärlek att göra

Hector Lopez, 40, är musikläraren och dansaren från Uddevalla som är bosatt i Stockholm. Hector flydde från inbördeskriget i El Salvador till Sverige när han var tre år gammal. Många tror att Hector är mycket drama för att han är latinamerikan, men han beskriver sig själv lågmäld.

– Det var två grejer som jag ville göra när jag var liten, men som jag inte fick. Det ena var att jag ville gå på gymnastik, men det fanns ingen bra gymnastikhall i Uddevalla. Sedan så ville jag ha hand om hästar också, det var några tjejer i klassen som hade hästar som de skötte och red. När jag gick dit och också ville ha en häst, så sa de "nej vi tar inte emot killar", berättar han.

Hector längtar efter allt som har med kärlek att göra – söndagarna i sängen, titta på serier, äta chips, ta en tryckare i vardagsrummet.

Fun fact om Hector: Sprudlande musikalartist som söker välvårdad intellektuell.
Hector gifter sig med: Magnus Johansson

Elsa Månsson i GVFÖ vintersäsong 2024
Elsa Månsson. Foto: SVT.

Elsa Månsson – den glada göteborgaren som längtar efter att inte vara ensam

Elsa Månsson, 27, är göteborgaren som vanligtvis arbetar som konsult. Hon beskriver sig själv som en storstadstjej – hemma har hon nästan New York utanför sina fönster, fast i Göteborg-version. Elsa har inte känt sig trygg i sina relationer tidigare, och hon hoppas att hennes blivande man kommer vara rolig.

– Jag saknar och längtar efter att inte vara ensam hela tiden. Det är ändå en rädsla att ensamheten, att man faktiskt inte hitta någon som man tycker om på riktigt och verkligen dör för på riktigt i hjärtat, säger Elsa. 

Elsas syster berättar att hon har pratat om att bli kär i flera år. Hon tror att Elsa har haft mycket otur när det kommer till killar.

– Jag tror bara att när jag var lite yngre att jag sökte mig till det man inte riktigt kunde få. "Typical teenage girl"-scenariot, att man går efter något som man egentligen vet att det kanske inte kommer vara så bra, men så faller man ändå. Så hoppas man kunna ändra honom och det kommer bli jättebra, berättar Elsa. 

Fun fact om Elsa: Outtröttlig globetrotter som saknar någon att komma hem till.
Elsa gifter sig med: Adam Blücher

Adam Blucher i GVFÖ vintersäsong 2024
Adam Blücher. Foto: SVT.

Adam Blücher – advokaten som är redo att släppa in någon

Adam Blücher, 30, bor i Stockholm och arbetar som advokat. Han beskriver sig själv som en person som är öppen att prova nya saker. Själv har han börjat med stand-up, men förklarar att det troligtvis är en stor redflag och att det låter som man är en "störig jävel". Men tack och lov är det en hobby likt vilken annan som helst, förklara han.

– Jag har liksom nästan aldrig släppt in någon på riktigt. Jag tror att många ibland tänker att saker och ting är lätt för mig, att jag kan ta ett rum, jag är social. Och att våga släppa in någon på riktigt där bakom, det hade berikat mitt liv så oerhört, berättar Adam. 

Fun fact om Adam: Kan ett korttrick och kör stand-up, går igång på EQ och kvicktänkthet.
Adam gifter sig med: Elsa Månsson

"Gift vid första ögonkastet – I vinterskrud" har premiär i dag, torsdag 3 oktober, på SVT Play och i SVT1.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL