Svenskarnas största favoritprogram – de lockar flest tittare just nu

Svenskarnas största favoritprogram – de lockar flest tittare just nu

Moa Andersson
26 september 2024 kl. 16:47

De programmen är mest populära

Vilka program är det som för tillfället fångar flest tittares uppmärksamhet och dominerar tv-tablån? Här är en översikt av de största publikmagneterna som får oss att slå oss ner framför skärmarna, vecka efter vecka.

Vilket är egentligen svenskarnas favoritprogram just nu? TV-tittarna har sina tydliga favoriter när det kommer till underhållning och miljontals svenskar bänkar sig gärna framför TV:n för att följa de mest populära programmen. Allt från spännande frågesportstävlingar till inredningsprogram. Här går vi igenom över de största publikmagneterna just nu.

Svenskarnas största favoritprogram – de lockar flest tittare just nu
"Bäst i test". Foto: TV4

Det är svenskarnas favoritprogram just nu

Just nu finns det flera program som fångar svenskarnas intresse och samlar stora tittarskaror framför tv-skärmarna varje vecka. Underhållning och kunskap står i fokus, med program som sträcker sig över allt från musik till kulturhistoriska inslag.

Bland de mest populära hittar vi både långkörare och nyare format, som alla lockar hundratusentals tittare varje vecka. Tittarsiffrorna visar tydligt att oavsett om det handlar om frågesport eller livsstil finns det ett starkt intresse för varierat innehåll som engagerar den bredare publiken.

  1. Doobidoo – 903 000 tittare (SVT1, fredag).
  2. Fråga Lund – 799 000 tittare (SVT1, tisdag).
  3. Det sitter i väggarna –769 000 tittare (SVT1, söndag).
  4. Vilket liv – 764 000 tittare (TV4, söndag). Beck-stjärnan Peter Haber som hyllades.
  5. Arvinge okänd – 755 000 tittare (SVT1, torsdag).
  6. Vem bor här? – 697 000 tittare (SVT1, måndag).
  7. Bäst i test – 664 000 tittare (TV4, fredag).
  8. Postkodmiljonären – 616 000 tittare (TV4, lördag).
  9. Veckan med Camilla och Leif GW – 595 000 tittare (SVT1, onsdag).
  10. Postkodmiljonären – 565 000 tittare (TV4, fredag).

Mätperioden är mellan 16 och 22 september 2024. Inga nyhetsprogram, Sportnytt eller program under tio minuter har tagits med på listan. Källa: MMS.

De program som ligger i topp lockar inte bara hundratusentals tittare, utan bidrar ju också till en känsla av gemenskap. Vi är många som tittar på samma sak, var och en i våra egna soffor!

Är något av dessa tio program din favorit just nu? Vi på Filmtopp håller dig uppdaterad om senast nytt inom film-, serie- och TV-världen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL