Svenskarnas mest sedda film just nu finns på flera streamingtjänster

Svenskarnas mest sedda film just nu finns på flera streamingtjänster

Axel Diedrichs
29 september 2024 kl. 11:00

En klart bättre "Göta kanal"

Den väldigt populära storfilmen "Ett sista race" har länge funnits att se på TV4 Play, men nu har flera streamingtjänster plockat in den i sitt sortiment.

Förra året gick den stjärnspäckade actionkomedin Ett sista race upp på svenska biografer. Mottagandet från kritikerna var blandat, men den breda publikmassan verkade uppskatta åkturen regisserad av Edward af Sillén. Filmen, som länge funnits exklusivt på TV4 Play för streaming, finns nu tillgänglig att se på flera andra tjänster, och intresset är väldigt stort från tittarna.

Foto: SF Studios.

"Ett sista race" är svenskarnas mest sedda film just nu – finns på flera streamingtjänster

Den påkostade filmen kretsar kring den tidigare streetracing-kungen Dennis som sedan en tid tillbaka har valt att kliva åt sidan för att leva ett hederligt liv. Men när dottern bestämmer sig för att delta i ett nytt race blir Dennis illa tvungen att damma av sin sportjacka och ge sig ut på vägarna för att stoppa henne, och längs vägen gör han upp med sin tidigare ärkerival TT. Resultatet blir en högoktanig resa genom vårt avlånga land där många spelar fult för att ta sig över mållinjen först. På rollistan ser vi David HelleniusMalin ÅkermanJonas Karlsson och Johan Ulveson med flera.

Ett sista race bjuder på flamsig humor och stundvis ett allvar som inte riktigt går hem, men det går att se varför den uppskattas. Filmen har en väldigt gedigen skådespelarensemble som ger oss allt vi kan önska oss av buskis-genren. I min recension skriver jag att publiken "med största sannolikhet kommer att uppskatta Ett sista race som verklighetsflykt" och att den i sin kategori "är en klart bättre version av Göta kanal". 

Förutom hos TV4 Play finns Ett sista race nu även att se på Netflix, Max och SkyShowtime. På Netflix är den etta bland deras mest populära filmer just nu och likaså tar den plats på Max topplista. Detta gör Ett sista race till svenskarnas tveklöst mest sedda film just nu. 

Som jag skriver i min recension är det här ingen film för finsmakare. Det är den typen av film man ska ta för vad den är: en Göta kanal-liknande svensk buskis men som är klart bättre än genomsnittet. 

Filmtopp håller dig uppdaterad med nyheter på streamingmarknaden.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL