Svenska realityserier hösten 2024 – Över Atlanten, Wahlgrens värld m.fl.

Svenska realityserier hösten 2024 – Över Atlanten, Wahlgrens värld m.fl.

Sofie Landgren
10 augusti 2024 kl. 18:00

Det blir en maxad höst!

Att svenska realityserie har vuxit i popularitet de senaste åren råder det inget tvivel om, men att det är såhär många serier som har premiär under hösten 2024 hade nog ingen väntat sig. Här är en sammanställning av alla höstens svenska realityserier!

The Challenge
Foto: TV4.

"The Challenge Sverige" – premiär i TV4 (12 augusti)

En av TV4:s nya storsatsningar The Challenge har rent tekniskt sett premiär nu under sommaren, men räknas ändå in då den kommer att fortsätta sändas under hösten. The Challenge kombinerar tävling med reality i ett format där deltagarna ställs emot varandra i en rad stenhårda och ofta farliga tävlingar.

Här kan du läsa mer om programmet.

Männens panik under Naked Attraction säsong 2 – spelades in i minusgrader
Foto: Warner Bros. Discovery.

"Naked Attraction" (säsong 2) – premiär på Max och Kanal 5 (13 augusti)

Snackisprogrammet Naked Attraction är tillbaka med en ny säsong i Sverige. Även den här gången är det Sofia Wistam som leder oss genom underhållningsprogrammet där modiga deltagare söker efter kärleken helt nakna.

Här kan du läsa mer om programmet.

KLART: Då har nästa säsong av ”Bäst i test” premiär på TV4
Foto: Foto: Annika Berglund / TV4.

"Bäst i test" – premiär i TV4 (16 augusti)

I augusti är det även efterlängtad premiär för den andra säsongen av underhållningsprogrammet Bäst i test med Babben Larsson och David Sundin sedan flytten från SVT till TV4. Den nya panelen utgörs av följande deltagare: Eric Stern (skådespelare), Lotta Engberg (programledare), Nour El Refai (komiker), Torbjörn Averås Skorup (komiker) Marie Agerhäll (manusförfattare, skådespelare).

Här kan du läsa mer om programmet.

Här är alla deltagare i Kompani Svan 2024 – kändisarna i säsong 3. Foto: Warner Bros. Discovery+Warner Bros. Discovery via Expressen.
Foto: Warner Bros. Discovery / Max.

"Kompani Svan" (säsong 3) – premiär på Max och Kanal 5 (2 september)

I "Kompani Svan" drillas tio deltagare av major Gunde Svan och kapten Mikael Tornving, som under grundutbildningen och tävlingarna tar hjälp av militära experter för att pusha aspiranterna att hitta sidor hos sig själva de inte visste fanns. Säsong 3 är inspelad på Kungsholms fort i Karlskrona, och tävlar denna gång gör bland andra Jens Byggmark, Ann Wilson, Fredrik Hallgren, Kennet Andersson och Julia Franzén.

Här kan du läsa mer om programmet.

BEKRÄFTAT: Över Atlanten säsong 7 har premiär i september
Foto: Warner Bros. Discovery.

"Över Atlanten" (säsong 7)  – premiär på Max och Kanal 5 (3 september)

Gurra Krantz guidar sex kända svenskar över Atlanten och i höstens säsong deltar komikern Anders ”Ankan" Johansson, skådespelaren Suzanne Reuter, programledaren och skådespelaren Clara Henry, komikern Kristoffer Appelquist, tv-kocken Dante Zia och hockeylegenden Peter Forsberg.

Här kan du läsa mer om programmet.

Stugdrömmar
Foto: Warner Bros. Discovery.

"Stugdrömmar" (säsong 2) – premiär på Max och Kanal 5 (4 september)

Sveriges hantverkarduo Johnnie Krigström och Mattias Särnholm är tillbaka med en ny säsong av Stugdrömmar. Likt förra säsongen reser vännerna till olika platser i Sverige på jakt efter svenska folkets smultronställen som är i behov av kärlek och upprustning.

Här ka du läsa mer om programmet.

The Floor Sverige
Foto: Warner Bros. Discovery.

"The Floor Sverige" – premiär på Max och Kanal 5 (4 september)

"The Floor" Sverige är baserat på den nederländska tittarsuccén The Floor som har blivit en stor internationell succé och tittarfavorit i flertalet länder såsom USA och Frankrike. När det storslagna underhållningsprogrammet med miljonpublik utomlands anländer till Sverige och Warner Bros. Discovery görs det i ledning av den hyllade komikern tillika skådespelaren Anders Jansson, och vid sin sida har han omtyckta programledaren Erik Ekstrand.

Wahlgrens värld
Foto: Warner Bros. Discovery.

"Wahlgrens värld" (säsong 16) – premiär på Max och Kanal 5 (5 september)

Den omåttligt populära realityserien Wahlgrens värld med Pernilla Wahlgren i spetsen är tillbaka med en ny säsong i höst. Pernilla och Christian är nygifta men är i full gång med att planera bröllop nummer två – den stora festen vid det glittrande Medelhavet. Bröllopsplaneringen pågår för fullt samtidigt som familjen får några av sina mest smärtsamma besked någonsin, och som vanligt delar familjen både glädje och sorg med oss under säsongen. Familjen Wahlgren inser ännu en gång att de är starkast tillsammans.

"Race Across The World Sverige " – premiär torsdag 5 september på Max och Kanal 5
Foto: Warner Bros. Discovery.

"Race Across The World Sverige " – premiär på Max och Kanal 5 (5 september)

Nu kommer den internationella succén och äventyrsprogrammet Race Across The World till Sverige och Kanal 5. Fem lag om två personer ska på 40 dagar ta sig 11 000 kilometer via ett antal hemliga stopp på vägen. Och för att göra det ännu svårare: de tävlande får inte flyga. De får inte heller använda smartphones eller bankkort, och deras budget är väldigt begränsad.

Här kan du läsa mer om programmet.

Paradise Hotel
Foto: Viaplay.

"Paradise Hotel" – premiär på Viaplay Pluto TV och TV3 (9 september)

"Paradise Hotel" är tillbaka i sitt ursprungsformat med heta känslor, mycket drama, kärlek och svek. Årets deltagare rör om i grytan och spelar spelet i jakten på en halv miljon kronor.

Här kan du läsa mer om programmet.

Fler realityserier med premiär i höst men utan spikat datum:

  • Bachelor
  • Robinson
  • Förrädarna
  • Här är ditt kylskåp
  • Idol
  • Spökjakt
ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL