Svenska bröderna gör succé med sin skräckfilm – se obehagliga ”115” här

Svenska bröderna gör succé med sin skräckfilm – se obehagliga ”115” här

Axel Diedrichs
Uppdaterad 20 juli 2024 kl. 14:32 | Publicerad 18 juli 2024 kl. 15:00

Rysare om dejtingapp

Efter att ha vunnit priser i bland annat New York och Berlin släpper de svenska bröderna André & Vito Gogola skräckkortfilmen "115" på YouTube.

Många har länge grämt sig över bristen på svenska skräckfilmer. Men på senare tid har det äntligen börjat rassla till, vilket vi troligtvis kan tacka skräcknörden Joakim Lundell för. På två års tid har han fått ur sig Feed och Canceled som båda två lockat storpublik. 

I samma veva som Lundells filmer har vi fått se satsningar som Karusell och superblodiga Konferensen, och senast suveräna Ur mörkret

André och Vito Gogola. Foto: Mattias Almqvist.

Svenska bröderna gör succé med sin skräckfilm – finns nu att streama gratis

Den svenska skräckeran ser bara ut att fortsätta, och kanske vet vi nu vilka som är våra nya stjärnskott inom genren. Bröderna André och Vito Gogola från Sollentuna, som nu turnerar runt med den nya skräckkortfilmen 115. Den hade sin premiär på Next Generation Indie Film Awards i Hollywood, och har sedan dess plockat hem priser för Bästa skräckfilm i Berlin, Toronto och New York.

115 är en sju minuter lång skräckis som handlar om Benji, en amerikan som nyss anlänt till Sverige och börjar leta bland kvinnor på en dejtingapp. Han börjar skriva till Erika, och de bestämmer sig för att träffas. Vad Benji förväntar sig vara hans drömmars tjej visar sig snart vara något som taget ur hans värsta mardröm.

– Det ska bli otroligt kul att få visa filmen där den var tänkt att visas – på nätet, säger Vito Gogola i ett pressmeddelande.

– Vi ser det lite som att berätta en läskig spökhistoria vid en lägereld, fast med räckvidd över hela vida världen.

Benji spelas av Philip Juhlin, en debuterande skådespelare från Tennessee som har en svensk förälder och som själv är bosatt i Sverige. I rollen som Erika syns Agnes Sandberg, skådespelerska och modell som bland annat medverkat i TV4-serien Knutby. Även Ella Ganslandt, som medverkar i Historien om Sverige och Thunder In My Heart, har en roll i filmen.

Filmen är samproducerad av de danska producentsystrarna Ida & Katrine Dolmer, och filmteamet består av både danska och svenska talanger.

Se André och Vito Gogolas "115" här: 

Planer på långfilm

Nu när 115 finns att se på brödernas egen YouTube-kanal, kommer de att dela med sig av bilder från produktionen och berätta om processen bakom filmen. Därefter är planen att göra sin allra första långfilm.

– Vi har flera långfilmsmanus redo, varav de flesta är i skräckgenren. En av dem är faktiskt en långfilmversion av 115, säger André Gogola och fortsätter:

– Nu ska vi bara välja vilket manus vi vill gå vidare med – sen kör vi. Om man är nyfiken att följa oss i den processen är det bara att följa oss på sociala medier eller YouTube.

Här kan du följa bröderna Gogola: 

Facebook

Instagram

YouTube

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL