Stor premiärvecka för True Crime-älskaren

Stor premiärvecka för True Crime-älskaren

Eric Diedrichs
14 oktober 2024 kl. 12:00

Flera serier att sätta tänderna i

För alla som älskar true crime finns det mycket att hämta i veckans streamingtablå. Utöver några återvändande favoriter, dyker flera nya tillskott upp.

Det må ha börjat med alla mordpoddar, men det dröjde inte länge innan streamingvärlden snappade upp det vida intresset för true crime-dokumentärer. Redan 2015 startade Netflix diskussioner världen över med Making a Murderer – serien om den eventuellt oskyldige Steven Avery – och kort därefter kontrade HBO med The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst.

MER LÄSNING: 11 True Crime-dokumentärer med högst betyg på IMDb

Intresset för mystiska mordfall har sedan dess hållit i sig, nyligen var det exempelvis premiär för Netflix dramaserie Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story, som återigen fick de svenska hushållen att förundras över det mystiska mordfallet från 1989 när två överklassbrorsor dömdes för mordet på sina föräldrar.

En mördare går i en korridor i "I Am a Killer". En av alla True Crime-serier som har premiär i veckan.
"I Am a Killer" återvänder med nya avsnitt. Foto: Netflix

Stor premiärvecka för True Crime-älskaren

För den som inte kan få nog av true crime-genren bjuder den här veckan på flera stora premiärer att skriva upp i kalendern. Utöver nya säsonger av Homocide Hunter: American Detective och I Am a Killer, bjuds det på flera helt nya dokumentärer att sätta tänderna i.

People Magazine Investigates: Surviving a Serial Killer (säsong 1)

Premiär: 15 oktober

I den här omtalade true crime-dokumentären följer vi människor som berättar om sina möten med olika seriemördare – och hur de överlevde. Säsongen består av sex stycken avsnitt, som alla bjuder på berättelser från överlevare av olika gärningsmäns.

Visas på: Max

Homocide Hunter: American Detective (säsong 4)

Premiär: 16 oktober

Sedan 2021 har Homicide Hunter varit ett stående inslag i streamingtabloiden. Nu kommer en ny säsong med nya, mystiska mordfall. Åtta avsnitt väntar.

Visas på: Max

I Am Not a Monster: The Lois Riess Murders (säsong 1)

Premiär: 16 oktober

År 2018 chockas ett samhälle i en småstad i Minnesota när Lois Riess mördar sin make David och flyr från myndigheterna. Flera år senare sätter sig Lois ner med filmskaparna för att berätta sin historia för första gången. Resultatet är en dokumentärserie i två delar där sanningen om vad som verkligen hände ska upp till ytan.

Visas på: Max

Underbara Bobby: Min catfish-mardröm (film)

Premiär: 16 oktober

En kvinnas nätdejtande tar en obehaglig vändning när det visar sig att hennes romantiska intresse bär på en mörk hemlighet och ett ondskefullt motiv. I 83 minuter får tittaren följa med på en osannolik catfish-historia, som ägde rum i Storbritannien över tio års tid.

Visas på: Netflix

I Am a Killer (säsong 5)

Premiär: 16 oktober

Det är dags för en ny säsong av den rosade dokumentärserien I Am a Killer, i vilken mördare dömda till döden berättar sin historia bakom fängelsets väggar. Vad var det som fick dem att gå över gränsen och hur är det att leva med konsekvenserna av deras gärningar?

Visas på: Netflix

The Sancho Case (säsong 1)

Premiär: 18 oktober

I fyra avsnitt granskar händelserna kring när spanjoren Daniel Sancho, äldste son till skådespelaren Rodolfo Sancho, dömdes till livstids fängelse av thailändska domstolar för mordet på den colombianska medborgaren Edwin Arrieta.

Visas på: Max

Följ Filmtopp på Facebook för att ta del av fler nyheter och tips.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL