Sommartider-stjärnornas filmtips till Filmtopps läsare

Sommartider-stjärnornas filmtips till Filmtopps läsare

Emil Oscar Rasmussen
19 juli 2024 kl. 16:00

De nya svenska filmstjärnorna säger sitt

I samtal med Filmtopp tipsar stjärnorna i "Sommartider", filmen om Gyllene Tider, om några av sina egna favoritfilmer. Kolla in vad Phoenix Parnevik, Lance Hedman Graaf och Xawier Kulas mer än gärna tittar på.

I veckan var det efterlängtad premiär för Sommartider, långfilmen om ett av svensk musikhistorias största popsensationer, Gyllene Tider. Filmen introducerar oss för en rad nya, spännande skådespelare. Samtliga av skådisarna som axlar rollerna som Gyllene Tiders fem bandmedlemmar är gör exempelvis sina långfilmsdebuter i filmen.

När Filmtopps Eric Diedrichs fick chansen att intervju Valdemar Wahlbeck, Phoenix Parnevik, Xawier Kulas och Lance Hedman Graaf blev ett samtalsämne vilka filmer som format deras egna filmintressen och vilka filmtips de har att bjuda på.

Tipsen som plockades fram täckte både det ena och det andra – från Quentin Tarantino till Ingmar Bergman – och lär uppskattas av cineaster där ute.

LÄS OCKSÅ: Sommartider-regissören om nepo-kritiken: "Jag bryr mig inte"

Sommartider-stjärnorna tipsar Filmtopps läsare om sevärda filmer

Phoenix Parnevik på galapremiären av "Sommartider" i Halmstad. Foto: Filmtopp Int.

Phoenix Parnevik tipsar:

Jag älskar The Banshees of Inisherin, men förra året återupptäckte jag The Squid and the Whale, som är en av mina favoritfilmer. Den är sjukt bra.

Lance Hedman Graaf
Lance Hedman Graaf i "Sommartider". Foto: Nordisk Film.

Lance Hedman Graaf tipsar:

Blaze är det enda tipset jag har att komma till er filmnördar med. Ingen har sett den och det är den mest otroliga film som någonsin gjorts. Den handlar om countrymusikern Blaze Foley. Han gjorde så mycket bra musik och alla tog hans låtar, gjorde covers och blev stora, men han fick inte ett skit.

LÄS OCKSÅ: Skådespelarna använde Gyllene Tiders riktiga instrument i "Sommartider"

Phoenix Parnevik, Lance Hedman Graaf, Xawier Kulas. Foto: Filmtopp Int.

Xawier Kulas tipsar:

Jag gillar klassiska och välgjorda storfilmer. Alla Tarantino-filmer är fantastiska. Sedan The Wolf Wall Street och Scarface, det är min typ av film.

Valdemar Wahlbeck och Ville Löfgren. Foto: Filmtopp Int.

Valdemar Wahlbeck tipsar:

Jag tycker om filmer där karaktären lever i sin egen värld, det är lite som med Gessle ändå. En av mina absoluta favoritfilmer är Det stora blå. Jacques Mayol lever i sin egen bubbla, dykning är hans grej och för honom existerar inte mycket mer än så. Det är som att han lever i det hav som skildras.

En annan favorit, som också har en skev verklighet, är Det sjunde inseglet. Man kan inte sätta fingret på vad det är för slags verklighet, han spelar liksom schack med döden i början. Vi ska bara acceptera det. Sådana filmer tycker jag mycket om.

LÄS OCKSÅ: Stor bildspecial från galapremiären av "Sommartider" i Halmstad

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL