TIPS: Streama storstjärnans omtalade sci-fi-film: “Som Matrix“

TIPS: Streama storstjärnans omtalade sci-fi-film: “Som Matrix“

  • SkyShowtime
Sofie Landgren
Uppdaterad 13 augusti 2024 kl. 07:44 | Publicerad 12 augusti 2024 kl. 08:00

Konstgjorda livmödrar med hjälp av AI

Inom en inte så avlägsen framtid erbjuder teknikjätten Pegazus par möjligheten att genomgå sina graviditeter via avtagbara, konstgjorda livmödrar. Och så börjar Rachel och Alvys vilda resa till föräldraskap i denna modiga, nya värld.

TIPS: Streama storstjärnans omtalade sci-fi-film: “Som Matrix“
Foto: Continental film / SkyShowtime.

Streamingpremiär för omtalad sci-fi med Emilia Clarke

Enligt ett utskick från SkyShowtime gällande deras premiärer i sommar, släpper de i dag den omtalade filmen The Pod Generation (2023) med Game of Thrones-drottningen Emilia Clarke i huvudrollen. Filmen har bland annat likställts som ett avsnitt av den populära Netflix-serien Black Mirror och som "en prequel till Matrix" på den amerikanska recensionssidan Rotten Tomatoes, så tillhör du massan som älskar den typen av handling är det här rätt film för dig.

Så säger publiken om "The Pod Generation"

"En mysig dystopi, ungefär som ett hälsosamt avsnitt av Black Mirror, väcker några väldigt tänkvärda frågor samtidigt som den råkar vara rolig och charmig. Mycket bra framförd av Clarke."

"Detta skulle tekniskt sett kunna tas som en prequel för Matrix innan kriget började med AI Humanity. Jag älskar det!"

"Bra koncept, vacker estetik. Bra skådespeleri."

Men alla är inte lika imponerade:

"Hög potential för en filmidé som slösades bort på grund av ett mycket fantasilöst manus."

"Intressant premiss som levererades dåligt. Det är inte en kritik mot skådespeleriet, utan mot filmens övergripande utförande."

TIPS: Streama storstjärnans omtalade sci-fi-film: “Som Matrix“
Foto: Continental film / SkyShowtime.

Det här handlar "The Pod Generation" om

Rachel och Alvy är ett par i New York i en nära framtid, där tekniken ger ett allt bekvämare boende. Rachel, som är en framstående ledare för ett tekniskt företag, får en eftertraktad plats på Womb Center, som erbjuder ett bekvämt (och delbart) moderskap i form av avtagbara konstgjorda livmödrar, eller baljor. Men Alvy, en naturdyrkande botaniker, föredrar en naturlig graviditet.

UPPDATERING – 12-08-2024: Filmtopps läsare har lagt märke till att filmen inte finns i utbudet trots att den länge har varit utannonserad av SkyShowtime. Filmtopp har kontaktat streamingtjänsten för att få veta vad som har hänt och när The Pod Generation dyker upp. 

UPPDATERING – 13-08-2024: SkyShowtime meddelar Filmtopp att de inte längre kommer att släppa Pod Generation

– Jag kollade precis upp detta och fick till mig att Pod Generation inte kommer komma till plattformen längre tyvärr. Men vi ser fram emot att erbjuda kunderna en fantastisk line-up av nya och exklusiva filmer och serier kommande månader, skriver PR-konsult Bianca Icten i ett mejl till Filmtopp.

För att förhoppningsvis lindra eventuell besvikelse tipsar vi om tre riktigt bra sci-fi-titlar som finns att streama på SkyShowtime: 

Vill du gärna se The Pod Generation kan du se var den finns att hyra någonstans här.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL