Snart kommer Lasse Hallströms nya kriminalthriller ”The Darkness”

Snart kommer Lasse Hallströms nya kriminalthriller ”The Darkness”

  • SkyShowtime
Emil Oscar Rasmussen
12 september 2024 kl. 12:00

Premiär i november för Lasse Hallströms första tv-serie

I dag har SkyShowtime presenterat ett premiärdatum och trailer för Lasse Hallströms första tv-serie, kriminalthrillern "The Darkness". Och vi behöver inte vänta längre än till november på att ta del av satsningen.

Lasse Hallström är en av Sveriges mest framgångsrika regissörer genom tiderna. Tre Oscarsnomineringar har det hunnit bli under karriären och han har älskade filmer som Gilbert Grape (1993), Ciderhusreglerna (1999), Chocolat (2000) och Hachiko (2009) på meritlistan.

Det är just filmer som har präglat regissörens karriär. Bortsett från några regisserade tv-serieavsnitt tidigt i karriären har Hallström uteslutande sysslat med film, men i dag avslöjar SkyShowtime att hans första tv-serie kommer till streamingtjänsten i november.

Snart kommer Lasse Hallströms nya kriminalthriller ”The Darkness”
Foto: SkyShowtime.

Lasse Hallströms kriminalthriller ”The Darkness” – premiär på SkyShowtime i november

Redan den 1 november är det premiär för kriminalthriller The Darkness på SkyShowtime. Serien är baserad på Ragnar Jónassons bästsäljande bokserie och handlar om kriminalkommissarie Hulda Hermannsdóttir, spelad av Lena Olin, som hanterar personliga trauman samtidigt som hon måste tackla ett chockerande mordfall. Hulda står inför tidig pensionering och tvingas ta sig an en ny partner, men hon är trots det redo att hitta mördaren, med livet som insats.

I den engelskspråkiga serien hittar vi flera välkända namn, inklusive flera svenskbekantingar. Rollistan består av bland andra Lena Olin, Tora Hallström (Hilma), Jack Bannon (Pennyworth), Douglas Henshall (Who is Erin Carter?) och Björn Hlynur (A Gentleman in Moscow) m.fl.

Se trailern till "The Darkness" här:

Serien är en samproduktion mellan CBS Studios och isländska Truenorth samt Stampede Venures, som har producerat serien för isländska bolaget Síminn, men kommer alltså att släppas exklusivt på SkyShowtime i Sverige. Det är i Reykjavik, Island som seriens sex avsnitt har spelats in.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt på SkyShowtime.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL