KLART: Premiär i jul för en av årets största svenska kriminalserier

KLART: Premiär i jul för en av årets största svenska kriminalserier

  • SkyShowtime
Emil Oscar Rasmussen
09 oktober 2024 kl. 10:00

Se trailern till satsningen med Julia Ragnarsson

I dag meddelar SkyShowtime ett spikat premiärdatum för en av årets största svenska kriminalsatsningar, "Slutet på sommaren". Serien med Julia Ragnarsson och Erik Enge kommer till plattformen den 26 december och premiärvisas exklusivt på Stockholm Filmfestival den 11 november.

"Slutet på sommaren" har premiär på SkyShowtime i jul

För bara några veckor sedan kunde vi rapportera om att SkyShowtime skulle släppa kriminalserien Slutet på sommaren senare i år, och nu är det bekräftat att serien har premiär den 26 december på SkyShowtime. Innan det kommer även en exklusiv nordisk premiär att ske den 11 november på Stockholm Filmfestival. De två första avsnitten kommer då att visas på bio Skandia i Stockholm.

Slutet på sommaren är baserad på den första boken i Anders de la Mottes älskade bokserie Årstidskvartetten och tar oss till en liten by på den skånska landsbygden där en ung pojke försvinner. Pojkens traumatiska försvinnande sätter igång ett sökande som utspelar sig över två tidslinjer och skildrar hur hela samhället påverkas av hans försvinnande.

LÄS OCKÅ: SkyShowtime lanserar nytt abonnemang – med fler förmåner för kunderna

Se den första trailern till "Slutet på sommaren"

I samband med avslöjandet av seriens premiärdatum passar SkyShowtime också på att släppa en första officiell trailer till Slutet på sommaren. I den kan vi se huvudrollsinnehavarna Julia Ragnarsson och Erik Enge, men även andra välkända svenska skådespelare, såsom Simon J. Berger (Exit, Modus), Torkel Petersson (Kopps, Ur spår) och Vilhelm Blomgren (Clark, Midsommar) m.fl.

Ragnarsson är en sexfaldigt Kristallen-nominerad skådespelare som vi bl.a. sett i omtyckta produktioner som Två systrar och Springfloden, medan Enge är en Guldbagge-nominerad skådespelare som gjort avtryck i filmer som Tigrar och Svart krabba.

Slutet av sommaren består av totalt sex avsnitt och den är skapad av Björn Carlström och Stefan Thunberg. Jens Jonsson (Unga Wallander, Jägarna) och Henrik Georgsson (Bron, Mannen som lekte med elden) står för regin.

Biljetter till den exklusiva premiären på Stockholm Filmfestival släpps i dag, den 9 oktober, på stockholmfilmfestival.se.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt på SkyShowtime.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL