Höstens stora svenska TV-serie för alla som älskar krim

Höstens stora svenska TV-serie för alla som älskar krim

  • SkyShowtime
Moa Andersson
Uppdaterad kl. 14:46 | Publicerad 26 september 2024 kl. 14:46

”Ligger av många skäl mig oerhört varmt om hjärtat”

Senare under året har ”Slutet på sommaren” premiär! Kriminalaren är baserad på bokserien "Årstidskvartetten" av Anders de la Motte och kommer troligtvis vara något för alla som älskar deckare.

Snabbversion
  • Om du älskar kriminalare vill du se SkyShowtimes nya svenska satsning.
  • Bygger på bokserien "Årstidskvartetten" av Anders de la Motte.
  • Handlingen följer försvinnandet av en liten pojke.
  • "Att få se berättelsen och karaktärerna resa sig ur boksidorna och få eget liv är en av mina absolut största upplevelser", säger Anders de la Motte om serien.
  • "Slutet på sommaren" släpps på SkyShowtime senare i år.

Är du definitionen av en riktig krimälskare? Då ska du definitivt titta hit! Senare i år är det nämligen premiär för Slutet på sommaren, som är en originalserie av SkyShowtime. Serien är en tankeväckande skandinavisk deckare som utspelar sig i en isolerad by på den skånska slätten, där handlingen växlar mellan tidigt 1980-tal och början av 2000-talet. Den kommer vara baserad på den första boken ur Anders de la Mottes hyllade bokserie, Årstidskvartetten.

Höstens stora svenska TV-serie för alla som älskar krim
Foto: Johan Hannu / SkyShowtime.

"Slutet på sommaren" konfronterar det förflutna

Men vad kommer serien att handla om egentligen? Vi kommer slungas tillbaka till en sensommardag 1984, när en femårig pojke försvinner spårlöst från en avlägsen gård på den skånska slätten. Trots ett intensivt sökande från hela bygden förblir han försvunnen, vilket gör att rykten och misstankar genast börjar spridas. Brottsutredningen läggs så småningom ner och familjen sjunker allt djupare ner i sorg och ovisshet, något som långsamt sliter dem isär.

Tjugo år senare leder den försvunna pojkens storasyster Vera gruppterapisamtal i Stockholm. Plötsligt ansluter en ung man till samtalet och börjar berätta om sin barndom, som är fylld av märkliga minnen kring en pojkes försvinnande. Hans berättelse känns skrämmande välbekant och rör upp gamla sår hos Vera och hon tvingas motvilligt riskera den sköra tillvaron som hon byggt upp. Vera återvänder därför till sin splittrade familj i Skåne, för att konfrontera det förflutna. Frågan som ingen längre vågar ställa hänger kvar: Vad hände egentligen den där sommaren när hennes lillebror försvann?

Höstens stora svenska TV-serie för alla som älskar krim
Foto: Johan Hannu / SkyShowtime.

"En av mina absolut största upplevelser"

Serien kommer vara uppdelad i sex delar, där vi får se Julia Ragnarsson och Erik Enge i huvudrollerna. Författaren Anders de la Motte, som har skrivit bokserien, säger själv att Slutet av sommaren ligger honom oerhört varmt om hjärtat av många skäl.

– Serien är inspelad en varm sommar i mina vackra hemtrakter längs Söderåsens sydsluttning, just på de platser jag föreställde mig då jag skrev boken, säger författaren Anders de la Motte och fortsätter:

– Att få se berättelsen och karaktärerna resa sig ur boksidorna och få eget liv är en av mina absolut största upplevelser. Jag är så glad att de svenska tittarna, genom SkyShowtime, äntligen får dela den.

"Slutet på sommaren" kommer att finnas tillgängligt att streama på SkyShowtime senare i år. Vi på Filmtopp håller dig uppdaterad om senast nytt inom film-, serie och TV-världen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL