Gangsterserien kallas den ”bästa sedan Sopranos” – nu kommer fortsättningen

Gangsterserien kallas den ”bästa sedan Sopranos” – nu kommer fortsättningen

  • SkyShowtime
Emil Oscar Rasmussen
18 september 2024 kl. 14:00

Kriminaldramat är tillbaka – och det hyllas igen

I dag är det premiär för den andra säsongen av det populära gangsterdramat med självaste Sylvester Stallone i huvudrollen. Nu finns "Tulsa King" säsong 2 på SkyShowtime.

Premiär för säsong 2 av Sylvester Stallones gangsterserie "Tulsa King"

Sylvester Stallone har blandat och gett de senaste åren. Uppskattade biroller i filmer som Guardians of the Galaxy-filmerna har varvats med totalsågade bottennapp som The Expendables 4. Ikonen har nu hunnit fylla 78 år och med det i åtanke är det inte helt överraskande att fullträffarna dyker upp mer sällan för en så utpräglad actionstjärna. Men sällan är inte detsamma som aldrig och titt som tätt visar Stallone att han fortfarande har vad som krävs för att axla tungviktsrollerna.

Ett sådant exempel är den hyllade gangsterserien Tulsa King. Kriminalserien finns att streama på SkyShowtime och följer Sylvester Stallone i rollen som Dwight "The General" Manfredi. När vi introducerades för karaktären i den första säsongen, som hade premiär 2022, hade han precis avtjänat ett långt fängelsestraff. Men efter frigivningen vändes han ryggen av sin maffiafamilj och skickades istället till Tulsa i Oklahoma, där han bestämde sig för att börja etablera ett nytt kriminellt imperium.

I dag är det premiär för "Tulsa King" säsong 2, och i den får vi fortsätta följa Dwight och hans män när deras kontroll över Tulsas undre värld växer. Snart blir de dock varse om att fler är ute efter makten i området och deras framfart hotas av såväl Kansas Citys maffia som en mäktig affärsman i Tulsa.

LÄS OCKSÅ: Nya kriminalserier hösten 2024

Gangsterserien kallas den ”bästa sedan Sopranos” – nu kommer fortsättningen
Foto: SkyShowtime.

"Tulsa King" älskas av kritiker och tittare – kallas för ”bäst sedan Sopranos”

"Tulsa King" blev en favorit redan med sin första säsong 2022, som älskades av både kritikerna och tittarna. Serien kan stoltsera med imponerande 8,0 i betyg på IMDb och enligt Rotten Tomatoes gillas Tulsa King av 89% av kritikerna och 91% av tittarna.

Från kritikerna har hyllningarna fortsatt att hagla i samband med premiären av den andra säsongen. Serien rosas bland annat för sin förmåga att vara rolig trots den tunga inramningen av ett gangsterdrama. De som går allra längst i sina hyllningar av Tulsa King är den populära filmsajten JoBlo, som jämför serien med en av tidernas mest älskade produktioner.

Tulsa King är våldsam, rolig, och den bästa maffiaserien att visas sedan Sopranos, skriver JoBlos Alex Maidy.

Tulsa King är skapad av Taylor Sheridan, som också ligger bakom succéserier som Yellowstone och Mayor of Kingstown.

Det första avsnittet av "Tulsa King" säsong 2 finns nu på SkyShowtime.

LÄSTIPS: I veckan kan du streama fortsättningen på Netflix bästa rysare

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL