Sista Conjuring-filmen ska skräckslå publiken – då har ”Last Rites” premiär

Sista Conjuring-filmen ska skräckslå publiken – då har ”Last Rites” premiär

Axel Diedrichs
12 juli 2024 kl. 10:11

Allt vi vet om "The Conjuring 4: Last Rites"

Med sina tre filmer har "The Conjuring"-serien gång på gång lyckats skrämma slag på biopubliken. Nu vet vi när den fjärde och sista filmen har premiär.

När The Conjuring kom ut på bio 2013 höjde den ribban för modern mainstream-skräck. Tittarna kunde inte få nog och seriens kreativa överhuvud James Wan bestämde sig snabbt för att spinna vidare på berättelsen och ge den ett större universum. Detta har vi sett med både Annabelle- och The Nun-filmerna. 

Filmerna har varit av varierande kvalitet, där vissa av dem varit vassa och andra riktigt unkna. Men aldrig har väl någon titel i Conjuring-universumet kommit upp till den nivå som sattes just 2013. Förhoppningen är att flaggskeppet, som är just The Conjuring-filmerna med Vera Farmiga och Patrick Wilson, ska sluta på topp med sin allra sista del.

Sista Conjuring-filmen ska skräckslå publiken – då har ”Last Rites” premiär
Foto: Warner Bros.

Premiärdatum för The Conjuring 4: Last Rites

Den fjärde och sista The Conjuring-filmen Last Rites görs av regissören Michael Chavez som även gjorde den tredje delen, The Devil Made Me Do It, och The Nun II, som anses vara bättre än sin föregångare.

Manusförfattaren bakom den kommande filmen är David Leslie Johnson-McGoldrick som skrivit del två och tre i The Conjuring-serien, samt Orphan som även den är något av en modern klassiker i skräckvärlden. Vad han planerat som final för spökjägarna Ed och Lorraine Warren är dock inte känt – handlingen i Last Rites hålls bakom lås och bom.

Last Rites blir alltså en fet satsning där man samlar flera av dess universums mest betydande skapare. Man kommer även att satsa på en fet release med IMAX-bio. Enligt The Hollywood Reporter har filmen nu fått sin spikade USA-premiär, som är den 5 september. I Sverige förväntas den släppas i samma veva, om inte på samma dag.

Filmtopp håller dig uppdaterad.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL