Sista chansen: Förra årets bästa svenska film lämnar SVT Play

Sista chansen: Förra årets bästa svenska film lämnar SVT Play

Emil Oscar Rasmussen
03 september 2024 kl. 12:00

Guldbaggevinnaren försvinner snart

Vill du se en av förra årets bästa svenska filmer, som vann Guldbaggen för "Bästa film", har du chansen på SVT Play just nu – men bara i några dagar till. Snart försvinner "Paradiset brinner" från tjänsten.

En av årets stora svenska snackisar förra året var dramafilmen Paradiset brinner, Mika Gustafsons långfilmsdebut inom spelfilmsgenren. Filmen omfamnades av kritikerna och vann i slutändan till och med Guldbaggen i kategorin "Bästa film". Paradiset brinner var också en av de tre titlarna som tävlade om att bli Sveriges kandidat till senaste Oscarsgalan, tillsammans med Motståndaren och Tillsammans 99. I slutändan var det dock Motståndaren som drog det längsta strået i det racet.

Paradiset brinner följer tre systrar mellan 7 till 16 år som för det mesta lever själva, då deras mamma försvinner från dem under långa perioder. Trots det är de för det mesta tillfreds med tillvaron de byggt med varandra som stöttepelare, men när socialen efterfrågar ett möte med hela familjen riskerar allt att fallera. För att rädda upp situationen försöker den äldsta av systrarna att hitta någon som kan låtsas vara deras mamma.

I huvudrollerna som de tre systrarna ser vi Bianca Delbravo, Dilvin Asaad och Safira Mossberg. I filmen ser vi även Ida Engvoll (Kärlek & Anarki, En del av dig).

Sista chansen: Förra årets bästa svenska film lämnar SVT Play
Foto: TriArt Film.

"Paradiset brinner" lämnar snart SVT Play

Guldbaggevinnaren "Paradiset brinner" finns just nu att streamaSVT Play, men filmens tid på gratistjänsten lider mot sitt slut. Söndagen den 8 september lämnar den SVT Play för den här gången, så passa på innan det är för sent.

Även internationellt har Paradiset brinner fått ett varmt mottagande. På Rotten Tomatoes, finns det 18 samlade recensioner från giganter som Times, Collider och Guardian m.fl. Bland dessa 18 har samtliga gett filmen ett positivt omdöme, vilket innebär att den har ett Rotten Tomatoes-betyg på 100%.

Filmtopp var en av många aktörer som uppskattade Mika Gustafsons drama och Oskar Gustavsson Klingenstierna hyllade i sin recension bland annat rollbesättningen och filmens karaktärsfokus.

Följ Filmtopp på Facebook för att ta de av de bästa tipsen och nyhetsartiklarna.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL