Sista chansen: Filmen som gjorde Hugh Grant till världsstjärna lämnar Netflix

Sista chansen: Filmen som gjorde Hugh Grant till världsstjärna lämnar Netflix

Emil Oscar Rasmussen
23 augusti 2024 kl. 11:00

Se Hugh Grants mest älskade romantiska komedi

En av Hugh Grants mest klassiska romantiska komedier, som befäste hans position som en global världsstjärna, lämnar snart Netflix. Se om favoriten "Notting Hill" innan det är för sent.

Snart 64-årige Hugh Grant etablerade sig som en stadigt arbetande skådespelare redan på 80-talet, men det var på 90-talet stjärnstatusen började växa fram. Succéer med filmer som Bitter Moon (1992) följdes upp med roller i filmer som Fyra bröllop och en begravning (1994) och Förnuft och känsla (1995), och innan vi visste ordet av det hade Grant blivit sinnebilden av årtiondets romantiska komedier.

Innan millienniet skulle avrundas hann Grant med ytterligare en romantisk komedi, som kom att befästa hans position som en global stjärna. Filmen i fråga är givetvis Notting Hill (1999), där han framgångsrikt spelade mot Julia Roberts.

Vill du återuppleva den här Hugh Grant-favoriten (eller mot all förmodan se den för fösta gången), så finns filmen just nu att streama på Netflix. Det är dock läge att kasta sig över den så snart som möjligt, för inom kort lämnar Notting Hill streamingtjänsten.

Sista chansen: Filmen som gjorde Hugh Grant till världsstjärna lämnar Netflix
Julia Roberts och Hugh Grant i "Notting Hill" (1999). Foto: UIP.

Se Hugh Grants "Notting Hill" på Netflix innan det är för sent

"Notting Hill" är en brittisk romantisk komedi i sann feel good-anda som följer bokhandlaren William Thacker (Grant) och den världskända skådespelaren Anna Scott (Roberts) historia. Trots sina väldigt olika liv korsas Williams och Annas öden och gnistor uppstår, men de växande känslorna mellan dem kompliceras av de ständiga strålkastarna som riktas mot Anna och pressen bottenlösa fascination för henne.

När Notting Hill kom fick filmen fullt dugliga betyg av kritikerna, men de stora hyllningarna lös i regel med sin frånvaro. Trots det blev den en publikfavorit och har med åren mer eller mindre kultstämplats inom romcom-genren, och i skrivande stund kan filmen hålla huvudet högt med sitt fina IMDb-betyg på 7,2.

Hugh Grant själv är dock inte helt nöjd med alla aspekter av filmen. Tidigare har han specifikt pekat ut en detalj i slutet av filmen som han menar är "vidrigt".

"Notting Hill" finns att streama på Netflix till och med den 31 augusti. Utforska fler tips på Filmtopp.se.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL