Seth Rydell kan ta farväl i nya Johan Falk – skaparens hint till Filmtopp

Seth Rydell kan ta farväl i nya Johan Falk – skaparens hint till Filmtopp

Axel Diedrichs
22 augusti 2024 kl. 12:00

Skyhöga förväntningar på "De döda och de levande"

I september månad släpps nästa Johan Falk-kapitel i bokform, "De döda och de levande", som kommer att bli avgörande för tittarfavoriten Seth Rydell.

Efter den hyllade första boken Slutet var bara början är Johan Falk-serien snart tillbaka med De döda och de levande som är den andra boken i serien. Då kommer en av dess mest älskade karaktärer, gangsterledaren Seth Rydell, att få sin existens hotad. Fansens stora farhåga är att behöva ta farväl av karaktären, som flera av dem har kallat för den "bästa skurken i svensk filmhistoria".

I den nya boken kommer Seth Rydell, som gestaltats av Jens Hultén i filmerna, att hamna i en desperat situation som tvingar honom att sträcka ut en hand till Johan Falk. Bokens författare Anders Nilsson bekräftar för Filmtopp att De döda och de levande blir Rydells viktigaste berättelse hittills.

Seth Rydell kan ta farväl i nya Johan Falk – skaparens hint till Filmtopp
Jens Hultén i "Spelets regler". Foto: Nordisk Film.

Anders Nilsson bekräftar för Filmtopp: "De döda och de levande" blir avgörande för Seth Rydell

I den kommande boken är det väldigt få som känner till att Johan Falk fortfarande lever, likaså det faktum att han är tillbaka i Göteborg. En av de som tror sig känna till hans status är Seth Rydell, som plötsligt väljer att kontakta honom. Seths högsta önskan – att lämna livet som gangster bakom sig – är mer hotad än någonsin, och den enda som just nu kan hjälpa honom tycks vara Falk. 

Av allt att döma har fansen ett otroligt spännande äventyr framför sig. På frågan om De döda och de levande blir Seth Rydells viktigaste kapitel hittills har Anders Nilsson bara en sak att säga till Filmtopp

– Svar ja.

Johan Falk-boken "De döda och de levande" blir avgörande för Seth Rydell
"De döda och de levande". Bokfabriken.

Redan varit etta på topplistan

Sett till vilken otrolig succé den första boken blev är förväntningarna oerhört höga på De döda och de levande som släpps den 30 september. Detta syns inte minst på Adblibris där den – sex veckor innan sin release – låg etta på topplistan.

Fansen som beställt hem boken är troligtvis rejält nyfikna på att få veta hur Johan Falk och hans tidigare storfiende Seth Rydell ska paras ihop. Dessutom vill de självklart veta hur det ska gå för Rydell – blir boken hans fruktade farväl, eller kommer han att lyckas hålla sig vid liv ett tag till?

Filmtopp håller dig uppdaterad med senaste nytt runt Johan Falk. Följ oss på Facebook för att inte missa några stora händelser. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL