Seriemördarfilm med flera Skarsgårds hyllas: ”Genomgående förträfflig”

Seriemördarfilm med flera Skarsgårds hyllas: ”Genomgående förträfflig”

Emil Oscar Rasmussen
26 juli 2024 kl. 15:07

Mystiskt kriminaldrama med Gustaf, Stellan och fru Skarsgård

En ny film med 3 gånger Skarsgård delaktiga kom nyss till den svenska marknaden, men det mystiska kriminaldramat har glidit under radarn – trots en hel del hyllningar.

Har du missat att det finns en ny film med Gustaf Skarsgård och Stellan Skarsgård, som dessutom är skriven av Stellans fru, Megan Everett-Skarsgård? I så fall är det inte så konstigt. Trots att det mystiska kriminaldramat hade festivalpremiär redan hösten 2022, visades på ytterligare några festivaler 2023 och har haft premiär på flera marknader tidigare i sommar, så har den flugit förvånansvärt mycket under radarn.

Vad som gör det hela ännu konstigare är att de som har sett filmen faktiskt verkar tycka om den.

LÄS OCKSÅ: 7 filmer du missat med Skarsgård-stjärnorna

Seriemördarfilm med flera Skarsgårds hyllas: ”Genomgående förträfflig”
Foto: Minerva Pictures.

Skarsgård gånger 3 i det mystiska kriminaldramat: ”Gustaf Skarsgårds hittills bästa prestation”

"Seriemördarfilmen" med Gustaf Skarsgård och Stellan Skarsgård, där även Andrea Riseborough (Birdman, Oblivion, To Leslie) spelar en av huvudrollerna, heter What Remains och är regisserad av långfilmsdebutanten Ran Huang.

Handlingen i filmen kretsar följer Mads (Gustaf Skarsgård), en man som vårdas på en skandinavisk mentalklinik där han ibland har möjligheten att lämna anläggningen utan övervakning. När Mads en dag återvänder efter att ha varit frånvarande från kliniken erkänner han att han begått ett mord. Till en början möts erkännandet med skepsis, men snart väcks en misstanke om att Mads kanske ligger bakom mordet trots allt – tillsammans med en rad ytterligare mord. Terapeuten Anna (Riseborough) och polisen Sören (Stellan Skarsgård) är fast beslutna att gå till botten med mysteriet, samtidigt som trions medberoende av varandra håller på att leda dem till fördärv.

"What Remains" har trots sina namnkunniga skådespelare fått väldigt lite uppmärksamhet både bland publik och kritiker. Men de få som faktiskt har sett filmen tycks uppskatta den. Bland den handfull recensioner som samlats av sajten Rotten Tomatoes är 100 % positiva, och bland dessa omdömen finns en hel del hyllningar.

– Mörk, farlig, obehaglig, och ändå tilltalande, menar sajten What She Said.

– Briljant långfilmsdebut från Huang som ger oss G. Skarsgårds hittills bästa rollprestation, slår Starburst fast.

– Att Skarsgårdarna, far och son i verkliga livet, skådespelar efter ett manus medförfattat av Huang och Stellans fru, Megan Everett-Skarsgård, ger den skruvade reflektionen kring familjedysfunktionalitet tyngd, och rollbesättningen är genomgående förträfflig, skriver The Guardian.

"What Remains" finns att streama i Sverige på Cineasterna och går att hyra/köpa hos flera olika tjänster. Se var du kan streama "What Remains" här.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL