Idol 2024 premiär

Så var första avsnittet av Idols 20-årsjubileum

Moa Andersson
31 augusti 2024 kl. 12:00

"Det faller nästan lite platt"

Filmtopp har sett första avsnittet av "Idol", som kommer med flera olika nyheter. Det dyker både upp nya jurymedlemmar och en ny programledare. Men hur fungerar egentligen programmets ändringar? Och håller det nivån för ett 20-årsjubileum?

Det utlovas mängder av spännande nyheter i 20-årsjubileumet för IdolTV4 och TV4 Play – och i dag är det premiärdags!

Förutom att Katia Mosally och Anders Bagge återvänder som jury välkomnas två nya stjärnor – artisten Peg Parnevik och multientreprenören Ash Pournouri, men även Mauri Hermundsson som programledare tillsammans med Pär Lernström. Tillsammans är de nu på jakt efter Sveriges nya musiktalanger.

Men hur var egentligen det första avsnittet och flyger verkligen årets nyheter? Det har vi på Filmtopp tagit reda på. 

Ash Pournouri i Idol 2024
Ash Pournouri är tillsammans med Peg Parnevik ny jurymedlem i "Idol" 2024. Foto: TV4

"Idol" 2024 har premiär – så var första avsnittet

Idol är inte ett av mina favoritprogram, om jag får ta ställning och tillåtelsen att vara helt ärlig. Men premiäravsnittet bjuder faktiskt på lite allt möjligt och jag blev positivt överraskad, trots ett gnagande tvivel på de ändringar som gjorts. Kanske är det bevis på att det var ett bra drag av TV4? Jag vet inte om jag har varit extra känslig i dag, men jag kan avslöja att tårar rann – och det har troligtvis inte hänt mig i samband med Idol tidigare.

Först och främst så måste jag säga att jag älskar att både Katia och Bagge står stadigt kvar i Idol-juryn! Och trots att valet av den nya jurymedlemmen Ash Pournouri har mött kritik på grund av att han tidigare anklagats för att vara en av dem som drev på Avicii, innan stjärnan begick självmord, så tycker jag att han gör rollen bra i premiären. 

Ash framstår kanske inte som den mest extroverta jurymedlemmen, utan är mer avslappnad och "laid back". Jag tror att både Peg och Ash kommer att kunna bidra med värdefulla resonemang samt tips och trix för att de blivande idolerna ska kunna utvecklas. 

Mauri och Pär i Idol 2024
Mauri Hermundsson är ny programledare för "Idol" tillsammans med Pär Lernström. Foto: TV4

Fungerar verkligen en delad programledarroll i "Idol"? 

Jag gillar verkligen Mauri Hermundsson, men det jag däremot inte vet är vad jag tycker om hans medverkan i programmet. Pär har tidigare haft en central och viktig roll i det som har utgjort Idol, men i premiäravsnittet känns hans medverkan nästan obefintlig. 

Både Mauri och Pär är två starka TV-personligheter med en annars enastående närvaro, men det faller nästan lite platt när de ska samsas om programledarrollen och Pär upplevs passiv. Deras annars starka närvaro kommer inte riktigt fram och det är något som jag hoppas kommer att ändras och utvecklas till något riktigt bra under hösten. Kanske är de ännu inte helt varma i den delade rollen, men jag har höga förhoppningar på att de kommer utvecklas under programmets gång (annars kommer jag att bli besviken). 

Trots viss snopenhet är jag positivt överraskad och tycker att Idol har uppdaterat sig på ett positivt sätt – jag måste ändå påstå att jag uppskattar de nya tillskotten. Dessutom hoppas och tror jag att de nya jurymedlemmarna samt den delade programledarrollen kommer utvecklas och bli bättre ju längre in i hösten vi kommer.

"Idol" 2024 har premiär i dag, 31 augusti. Du kan följa programmet hela hösten på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL