Keanu Reeves röker en cigarett

Rollen Keanu Reeves drömmer om att spela igen: “tyckte verkligen om den“

Ivar Sandberg
Uppdaterad 07 augusti 2024 kl. 05:25 | Publicerad 06 augusti 2024 kl. 18:27

Matrix-stjärnan vill återuppta gammal roll

Keanu Reeves har spelat väldigt många ikoniska karaktärer men det finns en som han gärna vill spela igen – och det är inte den du tror.

Keanu Reeves är känd från flera ikoniska actionfilmer, däribland Matrix- och John Wick-filmerna. Han började skådespela när han var 20 år i den kanadensiska sitcomen Hangin' In (1984) och har sedan dess medverkat i över 100 produktioner.

Hans första långfilm, emellertid, var i Youngblood (1986) där han spelade en mindre roll som Heaver, och det första, stora genomslaget kom 1989 med Bill & Teds Excellent Adventure. Efter framgångarna med Point Break (1991), Speed (1994) och Djävulens advokat (1997) var stjärnstatusen ett faktum.

Keanue Reeves i Constantine skjuter en pistol
Foto: Warner Bros.

Rollen Keanu Reeves vill spela igen: “tyckte verkligen om den“

I en intervju med Rotten Tomatoes berättar Reeves om sitt arbete. Han förklarar att det har funnits många tillfällen i sin karriär där det har diskuterats att göra uppföljare på hans tidigare filmer. Han menar dock att det finns en film, rättare sagt en karaktär, som han vill återvända till.

Med stor entusiasm berättar Keanu Reeves att han helst skulle vilja återvända i rollen som John Constantine från den övernaturliga actionrullen Constantine (2005). Karaktären kommer ursprungligen från DC:s serietidning Hellblazer (1988-1993) och är en expert om det övernaturliga och ockulta.

– Jag tyckte om den karaktären, säger Keanu. Jag önskar att producenterna hade följt upp mer på det än vad de gjorde. Jag tyckte Francis Lawrence [filmens regissör] gjorde ett bra jobb. Det är definitivt en adaption av förlagan, men jag tyckte att vi gjorde det i rätt anda, utan tvekan. Jag tyckte verkligen om den rollen.

Fansens dröm kan gå i uppfyllelse

Det har länge pratats om att en uppföljare till Constantine ska vara på gång – inte minst efter den kärlek som fansen fortsätter att ge filmen – och 2022 verkade det först vara spikat, men sedan dess har det återigen varit tyst om projektet.

I en intervju med The Direct från 2023 uppger stjärnan själv att han är osäker på om Constantine kommer att bli verklighet eller inte.

Missa inte att följa Filmtopp på Facebook där vi diskuterar de senaste händelserna inom film- serie och TV-världen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL