Kriminaldrama skapat av Broadchurch-stjärna

Premiär för ny brittisk kriminalserie om mystiskt försvinnande

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad kl. 20:50 | Publicerad 17 oktober 2024 kl. 20:00

Kriminaldrama skapat av Broadchurch-stjärna

Fredag den 18 oktober är det premiär för den nya brittiska kriminalserien "Passenger" – ett drama som tar avstamp i ett mystiskt försvinnande och som är skapad av en bekanting från tidigare krimfavoriter.

En av 2000-talets mest älskade kriminalserier från de brittiska öarna är utan tvekan Broadchurch (2013–2017). De många stjärnorna i serien har fortsatt surfa på framgångsvågen efter seriens slut, med Oscarsvinnaren Olivia Colman som det tydligaste exemplet. Även Andrew Buchan (Mark i "Broadchurch") har det gått bra för. Sedan dess har han medverkat i bl.a. The Crown, Industry och Carnival Row, men han har också tagit klivet in bakom kameran och blivit serieskapare.

I morgon, den 18 oktober, är det premiär för kriminaldramat Passenger. Serien tas till den svenska marknaden av BritBox, streamingtjänsten som också finns att tillgå via TV4 Play och Tele2 Play samt att prenumerera på hos tjänster som Prime Video.

Kriminaldrama skapat av Broadchurch-stjärna
Foto: ITV

Premiär för brittiska Passenger – ett mystiskt kriminaldrama

Nya "Passenger" tar oss till den fiktiva småstaden Chadder Vale, ett sammansvetsat samhälle där rädslan för förändring är påtaglig. I handlingarnas centrum hittar vi kriminalkommissarie Riya Ajunwa (spelad av BAFTA-vinnaren Wunmi Mosaku) som kom till staden för fem år sedan i jakt på det stora fallet i karriären. Efter mycket tålamod ska hon snart få chansen att ta sig an en rad oförklarliga brott som vänder upp och ner på tillvaron i staden.

En ung kvinna (Rowan Robinson) försvinner en natt mystiskt, men när hon sedan dyker upp igen under lika oklara omständigheter är det få som verkar vilja gå till botten med vad som faktiskt hänt. Riya, som fortfarande inte är helt i synk med den övriga stadens sätt att leva, känns saker och ting inte helt rätt. Fler märkliga händelser inträffar, men invånarna i Chadder Vale skyller dem på kortsiktiga teorier och Riya stöter på allt hårdare motstånd från dem.

Vad är det de är så rädda för?

Passenger är en serie i sex delar och utöver Masaku och Robinson ser vi Barry Sloane (Revenge) och David Threlfall (Shameless) m.fl.

Följ Filmtopp på Facebook för att aldrig missa de hetaste nya artiklarna och utforska Filmtopp.se för fler filmtips och serietips.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL