Ola Rapace gör film med Per Morberg

Ola Rapace gör film med Per Morberg

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 02 oktober 2024 kl. 10:13 | Publicerad 01 oktober 2024 kl. 15:25

Skådespelarna gör dramakomedi tillsammans

Filmtopp har hittat information som säger att vi kan se fram emot en film med Ola Rapace och Per Morberg. Dramakomedin "Frakturer" är färdiginspelad.

Både Ola Rapace och Per Morberg är två välkända skådespelare som av olika anledningar legat relativt lågt de senaste åren. Rapace gjorde nyligen comeback med missräkningen Miséria, som inte lyckades imponera, men med flera kommande på projekt på gång har han möjligheter till revansch.

Ett av dessa projekt är den svenska dramakomedin Frakturer, där han spelar mot Per Morberg. Filmen blir Morbergs första roll sedan vi såg honom göra ett mindre framträdande i Netflix-favoriten Clark (2022). Morberg har tidigare i år sagt att det ska bli väldigt roligt att göra nya jobb som skådespelare. 

Rapace debuterade som skådespelare i Lukas Moodyssons kultfilm Tillsammans (2000) och fick sitt stora genombrott med Tusenbröder (2002), varefter karriärkurvan pekade spikrakt uppåt för att nå höjder med bl.a. James Bond-filmen Skyfall (2012). Morberg slog igenom redan på 80-talet och spelade en minnesvärd roll i klassiska Rederiet på mitten av 90-talet.

Jenny Lampa och Ola Rapace i "Frakturer". Foto: Marcus Möller.

Ola Rapace och Per Morberg gör filmen "Frakturer" tillsammans

I dagsläget finns det begränsat med information om Frakturer. Det vi har att gå på just nu är den obekräftade rollistan som är upplagd på IMDb. Där kan vi också läsa oss till att det är Marcus Ovnell som både regisserar och skriver manus till filmen. Ovnell var tidigare i år aktuell med thrillern Scapegoat och har även regisserat filmerna Emily och den magiska resan (2020) och Inbrottet (2015).

På rollistan hittar vi också namn som Jenny Lampa (Scapegoat, Bron, Jordskott), Douglas "Dogge Doggelito" Leon och Victor von Schirach (Strandhotellet, Those About to Die). 

Något premiärdatum för filmen finns inte annonserat, inte heller vad den kommer att handla om, men enligt informationen på IMDb är postproduktionen påbörjad. Om inte något har gått fel på vägen, lär det med andra ord inte dröja alltför länge innan vi får ta del av mer detaljerad information om Frakturer

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL